Giant Killing Vol. 8

Αργός ρυθμός και περιορισμένη ένταση
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Giant Killing Vol. 8

WriterMasaya TsunamotoArtistTsujitomoPublisherKodansha Comics

Το παιχνίδι ανάμεσα στις ETU και Osaka Gunners συνεχίζεται, με την τελευταία να επικρατεί κατά κράτος της ομάδας από το Tokyo. Το ημίχρονο τελειώνει με την ETU να βρίσκεται δύο goal πίσω. Ωστόσο, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ETU σκοράρει και δείχνει να μπορεί να διεκδικήσει κάτι από ένα φαινομενικά χαμένο παιχνίδι, αφού ο Tatsumi φαίνεται να έχει κρυμμένους άσσους στο μανίκι του.

Πέρα από τον αγώνα, το volume πραγματεύεται και την ιστορία του Natsuki, επιθετικού της ETU. Ο Natsuki βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και αναρωτιέται αν ο λόγος που θέλει να σκοράρει είναι για να κερδίσει η ομάδα του, ή για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες; Το συγκεκριμένο κομμάτι του volume ήταν αρκετά αργό και “έσπασε” τον ρυθμό του αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το volume να χάσει την έντασή του και να είναι λίγο κουραστικό.

Τελικά, ο αγώνας δεν προσέφερε ούτε άγχος, ούτε νεύρα, ούτε χαρά – κανένα συναίσθημα. Μόνο στο δεύτερο ημίχρονο (κυρίως προς το τέλος του volume) μπορώ να πω πως άρχισε να χτίζεται ένταση, ιδίως μετά το goal της ETU. Το artwork ήταν πάλι πολύ όμορφο και με πολλή λεπτομέρεια.