Top 100 Marvel Comics

20-11: Captain Marvel And The X-Men Of Tomorrow
18

Uncanny X-Μen (Claremont/Windsor-Smith)

1984-1986WriterChris ClaremontArtistBarry Windsor-SmithMarvel Comics

Η συνεργασία των Chris Claremont και Barry Windsor-Smith είναι πιο βραχύβια από τις υπόλοιπες συνεργασίες του Claremont, που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό Τop 100, καθώς εκτείνεται σε μόλις τέσσερα αυτόνομα τεύχη. Αν και ο Windsor-Smith είναι πιο γνωστός χάρη στο WEAPON X, τα τρία από τα μόλις τέσσερα τεύχη που δημιούργησε μαζί με τον μόνιμο συγγραφέα του τίτλου, Chris Claremont, κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους στην ιστορία των X-Μen.

Στα UNCANNY X-MEN #186 και #198 (“Lifedeath” 1&2), η ιστορία επικεντρώνεται στις συνέπειες που έχει στην ψυχολογία της, η απώλεια των δυνάμεων της Storm, της μεταλλαγμένης που άλλοτε κυκλοφορούσε μεταξύ των ανθρώπων σαν θεά, καθώς και στη ρομαντική της σχέση με έναν άγνωστο, μέχρι τότε, μεταλλαγμένο, τον Forge, τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από αυτό το ατύχημα που τη σημάδεψε. Tο τρίτο τεύχος όπου συνεργάστηκε το δίδυμο (#205), περιλαμβάνει μια ιστορία που δείχνει μια διαφορετική πλευρά του Wolverine, πιο αδύναμη από αυτή που είχαμε συνηθίσει από τον Logan, καθώς τραυματίζεται ύστερά από επίθεση της Lady Deathstrike και κυκλοφορεί αβοήθητος στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Τρεις ιστορίες, διαφορετικές από αυτές που είχαμε συνηθίσει να διαβάζουμε σε comics των X-Men. Τρεις ιστορίες πιο ανθρώπινες, πιο σκοτεινές, που γεννήθηκαν από αυτή την συνεργασία και έφτασαν πιο ψηλά από ότι ίσως θα περίμενε κανείς στο Τop 100 του Comicdom.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11