Top 100 Marvel Comics

20-11: Captain Marvel And The X-Men Of Tomorrow
17

New X-Men (Grant Morrison)

2001-2004WriterGrant MorrisonArtistsFrank Quitely, Leinil Francis Yu, Igor Kordey, Ethan Van Sciver, Phil Jimenez, Chris Bachalo, Marc SilvestriMarvel Comics

Όταν ξεκίνησα να δουλεύω σε κατάστημα με comics, ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα και προβλήματα των – κυρίως νέων – αναγνωστών ήταν ότι ήθελαν να αρχίσουν να διαβάζουν X-Men, αλλά δεν ήξεραν από πού να αρχίσουν. Ο όγκος των τίτλων, αλλά και των ετών των X-τίτλων, έμοιαζε τότε, όπως και σήμερα, απροσπέλαστος και τρομακτικός. Η απάντησή μου σε αυτούς που έψαχναν μια αρχή, ήταν το NEW X-MEN του Grant Morisson.

Διαθέτει τα πάντα. Νέα αρχή, τολμηρές ιστορίες, εντυπωσιακούς καλλιτέχνες, φανταστικούς villains, και όλα αυτά με τη σωστή ατμόσφαιρα και την αίσθηση ότι πρόκειται για X-Men και όχι για κάτι που έχει το όνομα μόνο στο εξώφυλλο. Ιδανικό για νέους αναγνώστες και ηδονικό για όσους αγαπούσαν τους ήρωες εδώ και χρόνια. Λέγεται ότι οι ομοιόμορφες μαύρες δερμάτινες στολές επηρέασαν τις, τότε, κινηματογραφικές ταινίες, αλλά, όπως μου είπε ένας μικρός σε ηλικία αναγνώστης: “Μα εδώ, συμβαίνουν σε λίγες σελίδες πιο σημαντικά και εντυπωσιακά από όσα συμβαίνουν σε μια ταινία”. Και πόσο δίκιο είχε!

Αναμφίβολα, οι καλύτεροι Χ-Men που γράφτηκαν από το 2000 και μετά, μέχρι και σήμερα. Στην λίστα μας, άλλωστε, μόνο το παρόν comic και οι ASTONISHING X-MEN του Joss Whedon κατάφεραν να μπουν από X-ιστορίες αυτού του διαστήματος. Έχοντας συμπληρώσει περίπου δώδεκα χρόνια στη δουλειά μου, η απάντησή μου παραμένει ίδια: το NEW X-MEN του Grant Morisson!

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11