Mister Miracle #5

Darkseid Is
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mister Miracle #5

WriterTom KingArtistMitch GeradsPublisherDC Comics

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής χρονιά, όσον αφορά την DC είναι αδιαμφισβήτητα το αφαιρετικό ψυχογράφημα του Mister Miracle, δια χειρός Tom King.

Στο πέμπτο τεύχος του τίτλου, ο escape artist/θεός της New Genesis επιλέγει να περάσει την τελευταία μέρα πριν την επικείμενη εκτέλεση του με την σύζυγό του, Big Barda. Μελαγχολία, φιλοσοφία και η πανταχού παρούσα, απειλητική παρουσία των μαύρων panels με την φράση “Darkseid Is”, είναι τα βασικά συστατικά του τεύχους. Η σκοτεινή ματιά του King στον κόσμο των New Gods, καταφέρνει, με έναν περίεργο τρόπο, να μείνει πιστή στο πνεύμα του Jack Kirby, στη ζωή του οποίου το συγκεκριμένο τεύχος περιλαμβάνει μια αρκετά explicit αναφορά (συμπληρωμένη και από μια funky, 70s καρικατούρα του Stan Lee).

Το MISTER MIRACLE είναι, μέχρι στιγμής, ένα δύσκολο comic, που σίγουρα θα χρειαστεί δεύτερη ανάγνωση, όταν το miniseries ολοκληρωθεί. Δεν επιχειρεί να αφηγηθεί μεγάλες ιστορίες, αλλά επικεντρώνεται στη δυσανάγνωστη συναισθηματική κατάσταση των πρωταγωνιστών του, η οποία είναι πολύ σημαντικότερη της πλοκής, καθιστώντας τον τίτλο μια πολύ σπάνια εξαίρεση στα superhero comics. Το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές δεν είναι άνθρωποι αλλά sci-fi θεότητες, δίνει στον King μια ελευθερία να μιλήσει με σύμβολα, δημιουργώντας έτσι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, από πλευράς αφήγησης, comics, που έχει παρουσιάσει η DC εδώ και πολύ καιρό.