Best Of Comic Book Based TV Series

Tα καλύτερα τηλεοπτικά επεισόδια του 2017

Ήταν μια μεγάλη χρονιά για τις μεταφορές των comics στην τηλεόραση, με κάθε λογής σειρά να δοκιμάζεται και τα τηλεοπτικά δίκτυα να δείχνουν εμφανή προτίμηση στο υπερηρωικό είδος. Ειδικότερα για αυτό, υπήρξαν διάφορες προσεγγίσεις, από cheesy σαπουνόπερες μέχρι prestige ψυχεδελικά δράματα. Αλλά δεν ήταν το μόνο genre που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τα κανάλια.

Είχαμε από μεταφορές της Vertigo και της Image μέχρι revamps κλασικών χαρακτήρων από δεκαετίες πριν. Δυστυχώς δεν ήταν όλα τόσο ποιοτικά ή, για τις ανάγκες αυτής της λίστας, δεν είχαν κάποιο επεισόδιο που να ξεχώριζε. Αντίστοιχα, υπάρχουν ορισμένες σειρές, όπως το HAPPY και το END OF THE F***ING WORLD, που δεν πρόλαβα να δω και ακούγεται ότι είναι πολύ καλά – ιδιαίτερα το δεύτερο.

10

Riverdale - "Chapter Eighteen: When a Stranger Calls"

Season/EpisodeS02E05WritersRoberto Aguirre-Sacasa, James DeWille, Aaron Allen DirectorEllen S. Pressman CastK.J. Apa, Lili Reinhart, Camila Mendes, Cole Sprouse, Marisol Nichols, Madelaine Petsch, Luke Perry The CW

H μικρή πόλη του Archie και της παρέας του δε μπορεί να ηρεμήσει. Αμέσως μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας του Jason Blossom, ένας κατά συρροή δολοφόνος ονόματι Black Hood κάνει την εμφάνιση του στο Riverdale, στοχεύοντας τους αμαρτωλούς κατοίκους.

Η 2η σεζόν του RIVERDALE είναι πιο άνιση από την 1η προς το παρόν και η (φαινομενικά;) αποκάλυψη της ταυτότητας του Black Hood ύστερα από λίγα επεισόδια περισσότερο απογοητεύει παρά ικανοποιεί, αλλά το “When A Stranger Calls” είναι το καλύτερο επεισόδιο της χρονιάς για την παραγωγή του CW και επομένως ολόκληρης της σειράς, καθώς όλα τα επεισόδια έχουν προβληθεί το 2017.

Ο Black Hood επικοινωνεί με τη Betty, ενώ παράλληλα ο Jughead γίνεται και επίσημα μέλος της συμμορίας των Southside Serpents. Η Betty είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς. Είναι το τυπικό τέλειο κορίτσι όπως την γνωρίζουμε από τα comics, ωστόσο εδώ κρύβει και μια σκοτεινή πλευρά, που σε συνδυασμό με την δίψα της για δικαιοσύνη και την γενικότερη της τάση να ερευνά τα μυστήρια της πόλης της, την κάνουν ιδανική υποψήφια για να έρθει σε επαφή μαζί της ο Black Hood.

Ακόμα και το b-plot, στο οποίο βλέπουμε έναν παλιό ναρκομανή φίλο της Veronica να έρχεται στο Riverdale και να προσπαθεί να την παρασύρει στην παλιά της ζωή, αλλά και να προσπαθεί να βιάσει την Cheryl, υπάρχει ώστε να ωθήσει την σκοτεινή πλευρά της Betty, καθώς οφείλει να δώσει ένα όνομα στον Black Hood, μιας και παράκουσε την διαταγή του να μην αποκαλύψει σε κανέναν ότι μιλάνε.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1