Best Of Comic Book Based TV Series

Tα καλύτερα τηλεοπτικά επεισόδια του 2017
7

Legion - "Chapter 1"

Season/EpisodeS01E01WritersNoah Hawley, Chris Claremont, Bill Sienkiewicz DirectorNoah Hawley CastDan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza, Jean Smart, Jeremie Harris, Katie Aselton FX

Ο David Heller δεν είναι και ο πιο συμβατικός χαρακτήρας της Marvel. Επομένως, και μια σειρά βασισμένη σε αυτόν θα έπρεπε να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από συμβατική. Και με τον Noah Hawley στο τιμόνι, το LEGION δεν είναι απλά μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές βασισμένες σε comics του 2017, αλλά μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 2017 γενικότερα. Και όλα ξεκινούν από το πρώτο επεισόδιο.

Μπορεί να μην είναι το καλύτερο της σειράς και θα ακολουθήσουν και άλλα στην λίστα, αλλά το πρώτο επεισόδιο του LEGION ήταν ολοκληρωμένο από κάθε άποψη, καθώς μας έδειξε για τα καλά το τι είδους σειρά θα βλέπαμε στην συνέχεια, ενώ ταυτόχρονα έκρυβε τόσους άσους στο μανίκι που ουσιαστικά δεν μας έδειξε τίποτα.

O David μπαινοβγαίνει σε ψυχιατρικές κλινικές, καθώς πάσχει από σχιζοφρένεια. Αυτό που δεν γνωρίζει ο David είναι ότι είναι μεταλλαγμένος και έχει υπερδυνάμεις. Το πώς σχετίζονται οι δυνάμεις του με τα όποια προβλήματα πράγματι έχει είναι από τα κύρια σημεία που εξερευνά η σειρά.

Το τι θα ακολουθήσει μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με μία λέξη: παράνοια. Στην ιστορία των αναξιόπιστων αφηγητών, ο David είναι ο πιο αναξιόπιστος και πάνω σε αυτό στηρίζει ο Hawley όλη την ταυτότητα του πονήματος του. Ερμηνευτικά, σε αυτό το επεισόδιο δίνεται ευκαιρία μόνο στον Dan Stevens να αρχίζει να μας παρουσιάζει τον χαρακτήρα του και οπτικά η όλη παραγωγή συνδυάζει τα 60s με την μοντέρνα αισθητική και το αποτέλεσμα συνδυάζεται με τον (σουρεαλιστικό) τρόμο που διέπει την σειρά, δημιουργώντας μια μεταφορά από comics που όμοια της δεν έχουμε ξαναδεί.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1