Best Of Comic Book Based TV Series

Tα καλύτερα τηλεοπτικά επεισόδια του 2017
6

Arrow - "Kapiushon"

Season/EpisodeS05E17WritersMarc Guggenheim, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg, Brian Ford Sullivan, Emilio Ortega Aldrich DirectorKevin Tancharoen CastStephen Amell, Josh Segarra, Dolph Lundgren, Madison McLaughlin, David Nykl, Emily Bett Rickards, David Ramsey The CW

Μία από τις πιο ιντριγκαδόρικες μακροπρόθεσμες υποσχέσεις του ARROW ήταν το πώς ο playboy Oliver Queen θα μεταμορφωνόταν στον δολοφονικό εκδικητή που συναντήσαμε στο πρώτο επεισόδιο. Το KAPIUSHON αποτελεί την κατάληξη της μεταμόρφωσης του Ollie, όπως την παρακολουθούσαμε μέσα από τα flashbacks που συνόδευαν την κύρια πλοκή. Βλέπουμε τον Oliver να σκοτώνει χωρίς έλεος και να βασανίζει τους αντιπάλους του, για να αποσπάσει τις πληροφορίες που χρειάζεται, βγάζοντας στην επιφάνεια το “κτήνος” που κρύβει μέσα του.

Παράλληλα, στο παρόν, ο Prometheus έχει πιάσει αιχμάλωτο τον Oliver και τον βασανίζει, με σκοπό να του πει ένα μυστικό του που δεν έχει πει σε κανέναν άλλον. Η σειρά σπάνια συνέδεε κομψά την κεντρική υπόθεση ενός επεισοδίου με το αντίστοιχο flashback. Έτσι, το μυστικό του είναι ότι απολάμβανε να σκοτώνει τους αντιπάλους του.

Ο Stephen Amell καταφέρνει να αποδώσει εξαιρετικά και τις δύο πλευρές του ίδιου ρόλου. Από την μία, ο Oliver που έχει εξελιχθεί σε κάτι τρομακτικό και το πρώτο και μοναδικό του ένστικτο είναι να σκοτώνει τους αντιπάλους του και, από την άλλη, ο Oliver που έχει φτάσει στα ψυχολογικά, κυρίως, όριά του και μοιάζει κουρέλι.

Και έχουμε και τους δύο ανταγωνιστές του. Μόνο η παρουσία του Dolph Lundgren είναι αρκετή για να δώσει υπόσταση σε κάποιον εχθρό, ενώ ο Adrian Chase του Jason Segarra συνεχίζει να αναδεικνύεται ως ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Green Arrow, αν όχι ο μεγαλύτερος.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1