Lazaretto #4

Η καραντίνα συνεχίζεται
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Lazaretto #4

WriterClay McLeod ChapmanArtistJey LevangPublisherBoom! Studios

Ο Charles και η Tamara συνεχίζουν την προσπάθειά τους να επιβιώσουν στο πανεπιστήμιο την εποχή της επιδημίας, αλλά οι συνθήκες γίνονται ακόμα πιο αντίξοες: η ασθένεια αρχίζει να επηρεάζει και τους ίδιους, οι περισσότεροι φοιτητές μετατρέπονται σε ανεξέλεγκτα τέρατα και εμφύλιος ξεσπά μεταξύ των υποστηριχτών του Henry και όσων είχαν αδικηθεί από την εξουσία του.

Η ιστορία του Clay McLeod Chapman συνεχίζεται και ο αγώνας για επιβίωση μοιάζει όλο και πιο απαιτητικός. Ο δυναμισμός του comic πηγάζει από τους δυο κεντρικούς πρωταγωνιστές του, οι οποίοι ουσιαστικά είναι οι μόνοι συμπαθητικοί χαρακτήρες σε ένα περιβάλλον γεμάτο με εκμεταλλευτές, ατομιστές και στυγερούς δολοφόνους. Εκτός, όμως, από τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ο αναγνώστης παραμένει καθηλωμένος και λόγω της καλοστημένης δράσης, των διαλόγων, αλλά και του σχεδίου του Jey Levang, ο οποίος, παρά την υπερβολική απλοϊκότητα των περισσότερων σκίτσων του, καταφέρνει να απεικονίσει με ιδιαίτερη χάρη τις τρομαχτικές σκηνές.

Το LAZARETTO #4 είναι ένα αξιόλογο comic, το οποίο συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς με τα προηγούμενα, κάνοντάς μας να αδημονούμε για την συνέχεια.