Justice League #36

Civil War... από τη DC;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #36

WriterChristopher PriestArtistPete WoodsPublisherDC Comics

Η ιστορία που θέλει να πει ο Christopher Priest φαίνεται να έχει πλέον γερά θεμέλια και να προχωρά σε κάτι που θυμίζει ελαφρά τα προβλήματα των υπερώων της Marvel στο πρώτο CIVIL WAR, προσαρμοσμένο όμως στα μέτρα της Justice League και των ανθρώπων του DC universe. Στο τεύχος #36, ο Batman έχει να αντιμετωπίσει περισσότερα και πιο δύσκολα προβλήματα, στα πρόσωπα των εισαγγελικών αρχών που ερευνούν τις υποθέσεις της ομάδας, του νέου Batman που δολοφονεί κόσμο στο όνομα του και της ίδιας του της ομάδας που βλέπει την πίστη τους σε αυτόν κλονισμένη.

Δεν είναι παράξενο ότι ο βασιλιάς της Ατλαντίδας και προστάτης των θαλασσών, Aquaman, είναι ο πρώτος που αμφισβητεί τις εντολές του Batman όταν ανακαλύπτει ένα πλήθος όπλων στο βάθος του ωκεανού που απειλούν την επιβίωση των φαλαινών που ζουν εκεί. Ο Cyborg και ο Superman προσπαθούν να επιλύσουν το ζήτημα, αλλά η επέμβαση της Justice League οδηγεί σε ένα διπλωματικό επεισόδιο που είναι το κερασάκι στην τούρτα με τα πολλά σοβαρά εμπόδια που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Ο Priest ξέρει να γράφει μια ιστορία που κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται τι θα συμβεί στο επόμενο τείχος, ενώ παράλληλα μας προσφέρει στιγμές μεταξύ της ομάδας που αναδεικνύουν τις ξεχωριστές προσωπικότητές τους. Στα θετικά του τεύχους είναι και ο διάλογος μεταξύ Batman και Nightwing. Όσο για το artwork, το συγκεκριμένο στιλ ταιριάζει με την ιστορία, χωρίς να είναι ιδιαίτερα σκοτεινό ή μουντό. Αντιθέτως, η εναλλαγή χρωμάτων και τοπίων προσφέρει ζωντάνια και την αίσθηση ότι συμβαίνουν σημαντικά πράγματα. Kι αν αυτά είναι μόνο η αρχή, τότε το μέλλον προβλέπεται περιπετειώδες για τη διάσημη ομάδα.