Doomsday Clock #2

Καλώς ή κακώς, πρόκειται για must-read
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Doomsday Clock #2

WriterGeoff JohnsArtistGary FrankPublisherDC Comics

Στο δεύτερο τεύχος της πιο πολυσυζητημένης σειράς των τελευταίων χρόνων, οι Geoff Johns και Gary Frank συνεχίζουν το φιλόδοξo σχέδιό τους να φέρουν κοντά τους ήρωες του WATCHMEN με αυτούς του επίσημου σύμπαντος της DC. Αν και φοβόμουν ότι η σειρά θα κινηθεί σε τραγικά αργούς ρυθμούς, τελικά αυτό δε συμβαίνει, αφού η ιστορία προχωράει σχετικά γρήγορα, ενώ κρατάει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος.

Στις πρώτες σελίδες παρακολουθούμε τους Marionette και Mime να εισβάλουν σε μία τράπεζα, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε περισσότερα για τους λόγους που ο Ozymandias τους επέλεξε για αυτή την αποστολή. Από εκεί και πέρα, ξεκινάει το κυνήγι της αναζήτησης του Doctor Manhattan, το οποίο φέρνει την ομάδα στη Gotham, όπου παίρνουμε μια γεύση για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για το σύμπαν της DC. Ακολουθούν οι πρώτες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ηρώων των δύο κόσμων ενώ, για το τέλος, οι δημιουργοί κράτησαν μία αρκετά απροσδόκητη επιστροφή. Η εικονογράφηση του Gary Frank δημιουργεί αισθήματα νοσταλγίας, καθώς αναβιώνει με επιτυχία τη στιλιστική φόρμα του WATCHMEN, ενώ ο Brad Anderson αποδεικνύει γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους colorists εκεί έξω.

Συνολικά, πρέπει να ομολογήσω ότι το δεύτερο τεύχος του DOOMSDAY CLOCK μου φάνηκε λίγο καλύτερο από το πρώτο, καθώς είναι πιο περιεκτικό, ενώ παράλληλα προχωράει αρκετά την ιστορία. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά προς το παρόν νομίζω ότι, παρά το αίσθημα déjà vu που αδιαμφισβήτητα ενυπάρχει στο εγχείρημα, η σειρά δικαίως έχει αυτή τη στιγμή όλα τα βλέμματα στραμμένα επάνω της.