Detective Comics #971

Οι εντάσεις ανεβαίνουν
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #971

WriterJames Tynion IVArtistMiguel MendoncaPublisherDC Comics

Το Victim Syndicate έκανε την επανεμφάνισή του και έχει καταλάβει το Arkham Asylum. Αίτημά τους να παραδοθεί ο Batman. Κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει, επειδή μιλάμε για τον Batman. Και ενώ ο Σκοτεινός Ιππότης πηγαίνει στο άσυλο έχοντας άσους στο μανίκι του, δεν υποπτεύεται το αληθινό σχέδιο του Syndicate.

Η επανεμφάνιση του Victim Syndicate ανεβάζει τις εντάσεις μεταξύ των Gotham Knights (όπως ονομάζεται πλέον η ομάδα των Batman, Batwoman, Red Robin, Spoiler, Clayface κτλ.). O Tim είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει τους πόρους της μιλιταριστικής οργάνωσης Colony, ο Batman και η Batwoman διαφωνούν και η Steph κρύβει πράγματα από την ομάδα.

Το θέμα με τον Tim είναι ότι στο προηγούμενο arc συνάντησαν μια μελλοντική εκδοχή του εαυτού του, στην οποία είναι ο Batman και έχει πιο… χαλαρή ηθική. Και είχε σκοπό να δολοφονήσει την Batwoman.

Το DETECTIVE COMICS δεν είναι η καλύτερη σειρά με τον Batman, ούτε η χειρότερη, κινείται κάπου στην μέση, όπως και σε αυτό το τεύχος. Τα κίνητρα του First Victim δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα, ενώ ο Batman δεν παρουσιάζεται αρκετά έξυπνος και μαθαίνει πράγματα από τους συμμάχους του που θα έπρεπε ήδη να γνωρίζει. Και το σχέδιο του Miguel Mendonca είναι hit or miss, με την απεικόνιση των μελών του Victim Syndicate να είναι το αποκορύφωμα του τεύχους.