Peter Parker, The Spectacular Spider-Man #299

Με τόσους χαρακτήρες να πλακώνονται, μοιάζει με μίνι Civil War...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Peter Parker, The Spectacular Spider-Man #299

WriterChip ZdarskyArtistsAdam Kubert, Juan FrigeriPublisherMarvel Comics

Το SPECTACULAR SPIDER-MAN #299 είναι ένα τεύχος που τα έχει όλα. Κατ’ αρχάς, τον Άνθρωπο-Αράχνη, πλαισιώνουν αρκετοί χαρακτήρες της Marvel, ήρωες αλλά και villains, και στις πρώτες σελίδες βλέπουμε ένα “mini Civil War”, αφού ο Black Panther με τον Hawkeye, βάλλονται εναντίον του Spider-Man.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ξέφρενα και ξεχειλισμένα από Marvel characters, όταν στο παιχνίδι μπαίνουν ο Vision, ο Beetle, ο Shocker, ο Vulture, αλλά και ο Iron Man, σε μια μάχη που είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Ήταν πραγματικά απρόσμενο το γεγονός πως σε ένα τεύχος του Spider-Man, βλέπουμε τόσους ήρωες μαζεμένους και μάλιστα να συμμετέχουν σε μια τόσο μεγάλη μάχη.

Η έκπληξη, όμως, στο φινάλε, έρχεται από την άφιξη του Trickster, ο οποίος διαθέτει ένα παντοδύναμο ρομπότ, που αρκετά εύκολα και μυστηριωδώς, εξοντώνει τους υπόλοιπους ήρωες.

Σίγουρα είναι ένα τεύχος που δεν δίνει έμφαση στους διαλόγους και στους χαρακτήρες, αλλά στηρίζεται στην δράση, στα πολλά πρόσωπα και στο εξαιρετικό artwork. Και από την στιγμή που το κάνει πετυχημένα, αυτό είναι αρκετό.