Ice Cream Man #1

What's your flavor?

Ο τίτλος του comic ενδεχομένως να θυμίζει σε κάποιους την ομώνυμη cult ταινία των 90s. Και το comic, πάντως, οδεύει προς τον δρόμο του horror.

Σε μία φιλική γειτονιά, έχουμε τον παγωτατζή με το λευκό του φορτηγάκι να μοιράζει παγωμένες λιχουδιές σε όλα τα παιδάκια. Το αγόρι που παίρνει δύο μπάλες σοκολάτα σε χωνάκι περπατάει προς το σπίτι του, όπου τον περιμένουν οι γονείς του έτσι κι αλλιώς, καθώς και το κατοικίδιό του, μία θανατηφόρα αράχνη ονόματι Rupert. Η κατάσταση στο σπίτι αποπνιχτική και παρ’ όλο που τριγύριζε μόνος του στη δύση του ηλίου, οι γονείς δεν τον μαλώνουν καθόλου.

Κάπου αλλού, η ντέτεκτιβ Jialeou – 5V το παρατσούκλι της – σε μία ακόμη μέρα στη δουλειά, παίρνει κατάθεση από μία γυναίκα, την οποία θα χαρακτηρίζαμε με την έκφραση “crazy cat lady”, που θέλει να δηλώσει πως ένα τέρας τρώει τις γάτες της. Έχοντας τον σκελετό μίας εξ αυτών στην τσάντα της, δεν τη βοηθάει και πολύ να διώξει το επίθετο “crazy” από πάνω της. Υπάρχουν, όμως, και σοβαρές υποθέσεις. Για την ακρίβεια, αγνοούνται για 10 μέρες οι Tom και Henrietta McAllister. Και το χειρότερο, έχουν και έναν γιο. Μαζί με τον συνεργάτη της, τον Briggs, η Jialeou πηγαίνει στο σπίτι των αγνοούμενων.

Το θέαμα που αντικρύζουν είναι σοκαριστικό, καθώς το ζεύγος είναι καθισμένο στο τραπέζι της κουζίνας, νεκροί και οι δύο. Αναπάντεχα, ο Briggs δέχεται επίθεση από τον Rupert, και πεθαίνει αγωνιώντας. Ο μικρός κάνει την εμφάνισή του θέλοντας να σώσει το αγαπημένο του killer κατοικίδιο! Τρέχοντας στο κοντινό δάσος να σωθεί, έρχεται αντιμέτωπος με ένα τριχωτό τεράστιο τέρας, που παραδόξως είναι ντυμένος με τα ρούχα του παγωτατζή – ή ό,τι έχει μείνει από αυτά.

Τελικά, ο μικρός σώζεται, η 5V θα ξεκινήσει την πιο περίεργη έρευνα της ζωής της και η αράχνη γίνεται μία μπάλα βανίλιας. Πολύ μυστήριο, πολλά ερωτήματα και ανατριχιαστική μουσική παγωτατζίδικου.

Γενικά, όλο το τεύχος έχει κάτι το ανατριχιαστικό πάνω του, και νομίζω πως το σχέδιο βοηθάει σε αυτό, καθώς είναι πολύ καθαρό, τόσο στα μελάνια όσο και στα χρώματα.

Τώρα δεν μένει τίποτε άλλο από το να περιμένουμε τις επόμενες γεύσεις του ICE CREAM MAN!