Aquaman #32

“Άντε, αφού επιμένεις, θα τον πάρω τον θρόνο”
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Aquaman #32

WriterDan AbnettArtistRiccardo FedericiPublisherDC Comics

Ο Aquaman πρέπει σύντομα να εκθρονίσει τον Rath, αλλιώς η Mera θα πεθάνει. Για να τα καταφέρει, θα προσπαθήσει να ενώσει τις δυνάμεις του με τον King Shark, αλλά και την αινιγματική Widowhood of Atlantis, της οποίας τα μέλη έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για τη γυναίκα του.

Αν και το εξώφυλλο, αλλά και η σύνοψη της πλοκής του τεύχους, μας προϊδέαζαν κατά βάση για τη διαπραγμάτευση του Arthur με τον King Shark, η πλοκή περιστρέφεται κυρίως γύρω από την Widowhood και την Mera. Υπάρχουν αρκετές εξελίξεις όσον αφορά στην πλοκή, με τον Dan Abnett να “χτίζει” την πτώση του Rath από την εξουσία και (spoilers!) την άνοδο της Mera στον θρόνο, η οποία δέχεται, σε μερικά panels μόνο, να απαρνηθεί την αγάπη της για τον Arthur και να “κάνει το καθήκον της”. (Mera, ασ’ τα αυτά. Δεν ξεγελάς κανέναν.)

Μεγάλο υπέρ του τεύχους το σχέδιο του Federici, το οποίο ταιριάζει γάντι στο στιλ της ιστορίας που θέλει να πει ο Abnett.

Το AQUAMAN #32 ήταν ενδιαφέρον από αρκετές πλευρές, και μεγάλο μέρος του αφιερώνεται στο να μας προετοιμάσει για τη μάχη Aquaman εναντίον Rath. Το πόσο επιτυχημένη θα είναι αυτή, θα το μάθουμε στο τεύχος #33!