Venom Inc. Omega #1

Ένα εκρηκτικό φινάλε που τα έχει όλα

Το VENOM INC. ήταν ένα μεγαλόπνοο project της Marvel, το οποίο, ευτυχώς για όλους, η εκδοτική το έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. Αρχικά, η τακτική του να κυκλοφορεί ένα τεύχος σχεδόν κάθε εβδομάδα, καθώς το συγκεκριμένο arc επεκτεινόταν και στο AMAZING SPIDER-MAN, ήταν πολύ έξυπνη και αποδοτική. Η ιστορία από μόνη της είχε έναν φρενήρη ρυθμό και το γεγονός πως τα τεύχη έφταναν στα χέρια μας τόσο συχνά, βοήθησε πολύ.

Επίσης επειδή ήταν ένα αρκετά φορτωμένο project, θεωρώ πολύ σωστή την απόφαση της Marvel, να το περιορίσει στα έξι τεύχη. Έτσι και δεν κούρασε και δεν έκανε κοιλιά.  Μια ιστορία γρήγορη, εκρηκτική και γεμάτη δράση, που σαν πυροβολισμός, τόσο γρήγορα και τόσο δυνατά, έκανε αίσθηση.

Το φινάλε της ιστορίας, ήρθε στο VENOM INC. OMEGA και ήταν ότι έπρεπε να είναι το φινάλε σε μια τόσο εκρηκτική ιστορία. Spider – Man, Venom, Black Cat και Anti – Venom, μαζεύουν ότι όπλο έχουν και ετοιμάζονται να καταστρέψουν τα σχέδια του Maniac και να τον σταματήσουν. Το αποτέλεσμα είναι μια επική μάχη, με όλους τους χαρακτήρες να προσπαθούν να σταματήσουν τον γιγάντιο αντίπαλο τους. Ο Maniac έχει απορροφήσει όλα τα υπόλοιπα symbiotes και πλέον έχει το μέγεθος ενός γίγαντα. Εκεί είναι η αλήθεια πως το τεύχος δίνει τον καλύτερο του εαυτό, καθώς αυτή η τελική μάχη είναι η καλύτερη της ιστορίας. Έχει αρκετή βία και ανατροπές, καθώς ο villain φαντάζει ανίκητος. Το ότι βλέπουμε τον Spider – Man να σώζει τον Venom και να βγάζει εμψυχωτικό λόγο στον Flash aka Anti – Venom, είναι σίγουρα στα high light του τεύχους.

Η λύση στο πως να νικήσουν τον μεγάλο κακό, έρχεται με πολύ ωραίο τρόπο και όχι απότομα και επιτηδευμένα. Είναι κάτι που όλοι μαζί οι ήρωες σκέφτονται και υπάρχει μέχρι και το τέλος αυτή η πολύ όμορφη και καλογραμμένη ομαδικότητα. Το μεγαλύτερο ατού του τεύχους αλλά και γενικά της σειράς, πέρα από τις σκηνές δράσης, είναι οι καλογραμμένοι χαρακτήρες. Βλέπεις να είναι σύνθετοι και πολύ επίπεδοι, ξαφνιάζοντας σε, σε κάθε σελίδα. Είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα.

Συμπερασματικά, το VENOM INC. OMEGA είναι ένα πολύ καλό και ικανοποιητικό φινάλε της σειράς, που σου δίνει όλα όσα θα μπορούσες να ήθελες από αυτό το event.