Detective Comics #973

Ένα ακόμη εξαιρετικό τεύχος μιας υποδειγματικής superhero σειράς!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #973

WriterJames Tynion IVArtistJesus MerinoPublisherDC Comics

Κάθε φορά που διαβάζω ένα τεύχος του DETECTIVE COMICS, καταλήγω να σκέφτομαι πόσο πολύ μου αρέσει αυτή η σειρά. Στο τεύχος #973, ο Clayface έχει χάσει τον έλεγχο των δυνάμεών του, σκορπώντας πανικό στην πόλη της Gotham. Η ομάδα του Batman προσπαθεί να τον σταματήσει ενώ παράλληλα ψάχνει τρόπο να τον θεραπεύσει. Από την άλλη, ο Anarky συνειδητοποιεί ότι μπορεί να έχει διαλέξει λάθος στρατόπεδο, ενώ η Batwoman παίρνει μια απόφαση που είναι πιθανό να σημάνει και το τέλος της ομάδας.

Η ιστορία “Fall Of The Batmen” συνδύαζε όλα τα συστατικά του πρόσφατου run και το φινάλε της είναι συγχρόνως αναμενόμενο και ανατρεπτικό. Και με αυτό εννοώ ότι, παρ’ όλο που η κατάληξη μοιάζει προδιαγραμμένη, παράλληλα κρατάει τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα, μέχρι την τελευταία σελίδα, κάνοντάς τον να ελπίζει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν κάπως αλλιώς. Και με αυτόν τον τρόπο, ο Tynion IV παραδίδει ένα ακόμη εξαιρετικό τεύχος, σε μια σειρά υπόδειγμα για τα σημερινά superhero comics.

Εξίσου υποδειγματική, βέβαια, είναι και η δουλειά του Jesus Merino, με “δυνατά” και γεμάτα ενέργεια panels, που αποδίδουν, με εντυπωσιακό τρόπο, τη δράση που εκτυλίσσεται. Εξάλλου, οι δυνάμεις του Clayface τον καθιστούν ιδανικό χαρακτήρα ώστε να πειραματιστεί μαζί του ένας σχεδιαστής με φαντασία, και ο Merino, αδιαμφισβήτητα, ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Συνολικά, οι δημιουργοί με αυτό το τεύχος αποτίνουν φόρο τιμής στα monster movies, συνεχίζουν να εξελίσσουν τους πρωταγωνιστές τους και παράλληλα μας χαρίζουν ένα δακρύβρεχτο φινάλε, που φαίνεται πως θα αλλάξει δραματικά το status quo της ομάδας.