All-New Wolverine #30

Ένα ακόμη καλό τεύχος, που όμως άφησε μια πικρή γεύση
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

All-New Wolverine #30

WriterTom TaylorArtistJuann CabalPublisherMarvel Comics

Για τη Marvel, το 2017 ήταν μια καταστροφική χρονιά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο βασικό (;) της προιόν, τα comics. Κριτικοί και αναγνώστες της γύρισαν την πλάτη και ελάχιστες είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις αξιόλογων τίτλων στο δυναμικό της εκδοτικής. Το ALL-NEW WOLVERINE είναι ένας από αυτούς τους τίτλους, που κρατάνε ψηλά τη σημαία της εταιρείας, ο οποίος ναι μεν από τα γεννοφάσκια του ήταν ευανάγνωστος, αλλά απογειώθηκε από τη στιγμή που ο Juann Cabal ανέλαβε το artwork.

Το φινάλε του “Orphans Of The X”, όμως, δεν ήταν όσο θεαματικό περίμενα. Η τελική αναμέτρηση της Wolverine με τους Οrphans of the X, λαμβάνει χώρα, με τη Laura να λύνει τους λογαριασμούς της όχι με την βίαιη οδό της σύγκρουσης, που πιθανώς θα ακολουθούσε ο Logan, αλλά με την ηρωίδα να προσπαθεί να πείσει τους εχθρούς της πως είναι κι αυτοί άνθρωποι και πιόνια των ίδιων ατόμων.

Καλά ως εδώ, πρωτότυπο αλλά και ταιριαστό με τον χαρακτήρα της Laura. Μετά από ανάπτυξη τόσων χρόνων, το να αποφεύγει η ηρωίδα τη βία, είναι δείγμα ενηλικίωσης. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί πως οι Orphans of the X έκαναν μια σειρά από εγκλήματα και πως, παρά την τελική ανακωχή, παραμένουν εγκληματίες. Πιθανώς, λίγο βιαστικό φινάλε, για να κλείσουν όλα τα plot points πριν την έναρξη του X-MEN: RED.

Κατά τα άλλα, ένα ακόμη καλό τεύχος της σειράς, που όμως, σε μένα προσωπικά, άφησε μια πικρή γεύση.