Top 10 Justice League Animated

Η Λεγεώνα των Υπερηρώων με την οποία μεγαλώσαμε

Η μεγαλύτερη μου απορία, όλα αυτά τα χρόνια με αυτές τις ταινίες, είναι γιατί είναι τόσο κακές. Το πρωτογενές υλικό είναι (προφανώς) εξαιρετικό και η Warner, με όλο το DC Animated Universe του παρελθόντος, έχει δείξει ότι δεν είναι, δε, και άθλος να γυριστεί μια αξιόλογη ταινία DC. Όταν είδα το JUSTICE LEAGUE του Snyder, το οποίο ήταν ακόμα μία καταστροφική ταινία της DC, με έπιασε μια μεγάλη απογοήτευση.

Οποιοδήποτε εικοσάλεπτο επεισόδιο της Λεγεώνας των Υπερηρώων (όπως την είχε βαφτίσει το Star) και αν δω, είναι καλύτερο από αυτό το τρίωρο χάος του Snyder. Και έτσι, αφού είδα την ταινία, τα Χριστούγεννα, ως γνήσιος nerd, έλιωσα μπροστά σε ολόκληρο το animated series και μαγεύτηκα από το απίθανο storytelling και το εξαιρετικό characterization.

Για όσους δεν γνωρίζουν, να θυμίσω απλά ότι, τυπικά, υπάρχουν δύο σειρές για την Λεγεώνα των Υπερηρώων, το απλό JUSTICE LEAGUE και το JUSTICE LEAGUE UNLIMITED, αλλά στην πραγματικότητα το JLU είναι η συνέχεια των δύο κύκλων του πρώτου. Σε αυτό το Top 10, θα υπάρχουν επεισόδια και από τις δύο σειρές, καθώς και στην Ελλάδα η προβολή της ήταν ενιαία.

10

Secret Origins

2002Season/EpisodeJustice League S01E01-03WriterRich Fogel DirectorsDan Riba, Butch Lukic CastKevin Conroy, George Newbern, Phil LaMarr, Carl Lumbly, Susan Eisenberg, Michael Rosenbaum Cartoon Network

Στα περίπου 60 χρόνια από τη δημιουργία της JLA, έχουν γραφτεί αναρίθμητα origins για την κορυφαία ομάδα των υπερηρωών όλων των εποχών. Όλα, όμως, ακολουθούν ένα περίπου κοινό μότιβο. Μια εξωγήινη απειλή (είτε αυτή λέγεται Darkseid, είτε λέγεται White Martians) επιτίθεται στον πλανήτη Γη και οι κορυφαίοι ήρωες της ανθρωπότητας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τους αντιμετωπίσουν, καθώς ο καθένας μόνος του δεν τα καταφέρνει. Αυτή τη δομή ακολουθεί και το πρώτο αυτό (τριμερές) επεισόδιο, που αρχίζει, απλά και κλασικά, με την επικίνδυνη εισβολή, αλλά τελειώνει πάρα πολύ έξυπνα.

Είναι επίσης και ένα αριστουργηματικό επεισόδιο, που μας συστήνει στους νέους και άγνωστους χαρακτήρες των Green Lantern, Wonder Woman, Hawkgirl και Martian Manhunter. Παράλληλα, παρουσιάζει τη δυναμική των διάφορων ηρώων και θέτει όλα τα plot points που θα στηρίξουν τη σειρά στα πρώτα της δύο χρόνια. Και όλα αυτά μόνο σε μία ώρα. Ίσως οι παραγωγοί του cinematic version έπρεπε να πάρουν μαθήματα από αυτό το επεισόδιο.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1