VS #1

Σίγουρα θα ικανοποιήσει τους fans της δράσης
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

VS #1

WriterIvan BrandonArtistEsad RibićPublisherImage Comics

Το VS είναι ένα ολόφρεσκο comic από την Image, που συνδυάζει μονομάχους και online gaming, σε έναν τεχνολογικά ανεπτυγμένο πλανήτη Γη. Τεράστια φουτουριστικά οικοδομήματα αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και παρακολούθουν τους μονομάχους να πολεμούν μέχρι θανάτου, σε ένα βάρβαρο reality, το οποίο συχνά διακόπτεται για διαφημιστικά μυνήματα. Οι συμμετέχοντες, αν καταφέρουν να επιβιώσουν για πολύ, γίνονται διάσημοι star, τους οποίους το κοινό επευφημεί, όπως συμβαίνει με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας.

Παρά τις εκρήξεις και τις μάχες σώμα με σώμα, ο κόσμος του VS δίνει την αίσθηση του αποστειρωμένου και απόκοσμού, και ο καλλιτέχνης επιλέγει να του προσδώσει ρεαλιστικότητα μέσα από τις εκφράσεις των προσώπων των χαρακτήρων. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, δίνοντας την αίσθηση στον αναγνώστη ότι όλος ο κόσμος είναι ένα σκηνικό και η πραγματικότητα κρύβεται στις οργισμένες, δυναμικές ή κουρασμένες εκφράσεις των μονομάχων. Σε μεγάλο μέρος του comic, διακρίνουμε μια στατικότητα στις κινήσεις των φιγούρων, η οποία ανατρέπεται κατά τη διάρκεια της τελικής μάχης. Το αίμα είναι λιγοστό και κάνει την εμφάνισή του μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Το artwork του VS είναι εξαιρετικά προσεγμένο, από τα χρώματα μέχρι την έξυπνη επιλογή γραμματοσειρών, και είναι αρκετό για να κερδίσει την προσοχή του αναγνώστη. Μέχρι στιγμής, οι χαρακτήρες, εκτός από τον Flynn, δεν καταφέρνουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον με τις προσωπικότητές τους, πέρα από τα πρωτότυπα design τους. Όμως, η ιστορία φαίνεται να έχει ψωμί και το comic σίγουρα θα ικανοποιήσει τους fans της δράσης και των μαχών σώμα με σώμα.