Arrow S06E13

The Devil's Greatest Trick
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Arrow

Season/EpisodeS06E13 WritersSarah Tarkoff, Emilio Ortega Aldrich, Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg DirectorJ.J. Makaro CastStephen Amell, David Ramsey, Willa Holland, Emily Bett Rickards, Paul Blackthorne, Katie Cassidy, Juliana Harkavy, Rick Gonzalez, Echo Kellum, Kacey Rohl, Kirk Acevedo, David Nykl, Michael Emerson NetworkThe CW

Η σειρά που έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία ενός ολόκληρου τηλεοπτικού σύμπαντος έφτασε αισίως στα μισά της έκτης σεζόν της. Η ομάδα, ή μάλλον, πιο σωστά, οι δύο ομάδες, λύνουν το μυστήριο της δολοφονίας του γιού του Cayden James και ανακαλύπτουν ότι πίσω από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, βρίσκεται ένα τρίτο πρόσωπο, με δική του ατζέντα. Και αυτό το τρίτο πρόσωπο είναι κάποιος από τους στενούς συνεργάτες του James.

Έτσι, οι δύο ομάδες αναγκάζονται να συνεργαστούν για να παραδώσουν τους Laurel, Diaz και Anatoly στον James, ο οποίος τους απειλεί ότι θα πυροδοτήσει τη βόμβα που έχει στην κατοχή του. Το επεισόδιο, παράλληλα, εστιάζει στη σχέση του Oliver με τον William, στο παρελθόν και στα κίνητρα του James, καθώς και στη δυναμική που αναπτύσσεται μεταξύ του Quentin, της Laurel και της Dinah.

Οι προσωπικές ιστορίες και οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων είναι και τα μοναδικά θετικά του επεισοδίου, καθώς σε όλα τα άλλα επίπεδα πρόκειται για πανωλεθρία. Οι ερμηνείες και οι διάλογοι, σε κάποια σημεία, είναι ντροπιαστικοί, το σενάριο έχει πιο πολλές τρύπες και από σουρωτήρι, ενώ η αποκάλυψη της ταυτότητας του μεγάλου villain της σεζόν και η μετάβαση από τον Cayden James σε αυτόν, είναι άνευρη, βαρετή και μοιάζει τελείως επιτηδευμένη.

Μετά από μια μέτρια μισή σεζόν, το επεισόδιο δεν καταφέρνει να αντιστρέψει το κλίμα αλλά το δυσχεραίνει. Μακάρι τα πράγματα να εξελιχθούν προς το καλύτερο, αλλά, προς το παρόν, το ARROW φαίνεται να έχει επιστρέψει στην τελευταία θέση του ενδιαφέροντος, ανάμεσα στις σειρές του CW.