Swamp Thing Winter Special #1

Ωδή στο θρυλικό δημιούργημα των Wein και Wrightson
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Swamp Thing Winter Special #1

WritersLen Wein, Tom KingArtistsKelley Jones, Jason FabokPublisherDC Comics

Ανέκαθεν είχα μια μικρή προτίμηση στα comics που η ιστορία τους τέλειωνε σε ένα τεύχος, σε σύγκριση με αυτά που για να ολοκληρωθεί ένα story arc έπρεπε να περιμένεις τόσο χρόνο, που από έφηβος θα μετατρεπόσουν σε παππού. Κάποιος θα έλεγε πως η δεύτερη περίπτωση είναι προτιμότερη, γιατί η όλη εμπειρία μπορεί, κατά κάποιον τρόπο, να χαρακτηριστεί βιωματική, μια και σε συντροφεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής σου. Ωστόσο, προκείμενου να αντικρούσω αυτή την άποψη, μάλλον θα χρειαζόταν να γράψω ένα άλλο άρθρο, και η θεματολογία του συγκεκριμένου snapshot θα πήγαινε περίπατο (όμως, για να λέμε την αλήθεια, αυτό ήταν η αφορμή για να πω όλα τα παραπάνω).

Στο θέμα μας τώρα, ο Tom King και ο Jason Fabok αποτίουν φόρο τιμής στους θρυλικούς δημιουργούς του Swamp Thing, Len Wein και Bernie Wrightson, με ένα ενδιαφέρον project. Σε αυτό το 80σέλιδο (περίπου) one-shot τεύχος, ο Swamp Thing οδηγεί ένα μικρό παιδί σε μια παγωμένη τούνδρα και το προστατεύει από μια απειλή, η οποία φαίνεται να ευθύνεται για όλο το χιονισμένο τοπίο.

Συγκινητικό, αλλά και ταυτόχρονα οικείο, το SWAMP THING WINTER SPECIAL προσφέρει μια ιστορία διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει, αν και όχι τόσο διαφορετική ώστε να χαρακτηριστεί πραγματικά πρωτότυπη. Συνοπτικά, πρόκειται για μια ωδή στον Swamp Thing, με όλα τα στοιχεία του χαρακτήρα που τον διέπουν, συμπυκνωμένα σε μια ιστορία.