Comicdom Con Athens 2018

Nicolas Wouters και Δημήτρης Μαστώρος στο CCA2018

Οι δημιουργοί του graphic novel ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ, έρχονται από τις Βρυξέλλες και επισκέπτονται το Comicdom Con Athens 2018, με τη χορηγία των Εκδόσεων Χαραμάδα.

Nicolas Wouters

Γεννημένος το 1984 στις Βρυξέλλες, Ο Nicolas Wouters είναι σεναριογράφος comics.

Τελείωσε τη Σχολή εικαστικών Τεχνών Saint-Luc στην ίδια πόλη, όπου γνώρισε και τον Δημήτρη Μαστώρο με τον οποίο συνεργάστηκε για το πρώτο του βιβλίο. Εκτός από το ΠΙΚΡΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ έχει συνεργαστεί και με τον Γερμανό σχεδιαστή Michael Ross για τα comics LES PIEDS DANS LE BETON και ΤΟΤΕΜ, που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βιβλίου του Montreuil στο Παρίσι.

Δημήτρης Μαστώρος

Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1989. Μέχρι τα 12 του πηγαινοερχόταν μεταξύ Αθηνών, Πάρου και Βρυξελλών, μέχρι που γύρισε για να μείνει Αθήνα, στα Εξάρχεια. Εκεί άρχισε η συνεργασία του με το περιοδικό SCHOOLIGANS, σατιρικό-μαθητικό ένθετο της Ελευθεροτυπίας, όπου για χρόνια έκανε σκίτσα και comics. Γύρισε στις Βρυξέλλες για σπουδές στην σχολή SAINT LUC και πιο συγκεκριμένα στα comics, απ’ όπου αποφοίτησε στα 2012.

Η πτυχιακή του πάνω στην εφηβική του γειτονιά ήταν και το προσχέδιο για το πρώτο του comic, που κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα, σε συνεργασία με τον Βέλγο σεναριογράφο Nicolas Wouters υπό τον τίτλο ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ. Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.

Τα ονόματα των Nicolas Wouters και Δημήτρη Μαστώρου προστίθενται στο φετινό guest list, που περιλαμβάνει μέχρι στιγμής τους δημιουργούς Simon Spurrier (X-MEN LEGACY, SUICIDE SQUAD), Nicolas de Crécy (FOLIGATTO, LEON LA CAME, PERIODE GLACIAIRE), Roger Langridge (FRED THE CLOWN, THE MUPPET SHOW, POPEYE) και Rutu Modan (ΕΧΙΤ WOUNDS, THE PROPERTY). Παράλληλα, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έκθεση αφιερωμένη στον κόσμο των fan favorite φινλανδικών cartoons, THE MOOMINS. Περισσότερα, εδώ και εδώ.