Assassination Classroom Vol. 20

Ένας τόμος γεμάτος έντονα συναισθήματα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Assassination Classroom Vol. 20

Writer/ArtistYūsei MatsuiPublisherViz Media

Βρισκόμαστε στο κρισιμότερο, ίσως, σημείο της σειράς. Οι μέρες του Koro Sensei είναι μετρημένες, καθώς βρίσκεται, μαζί με τους μαθητές του, μέσα στην παγίδα που του έχει στήσει η κυβέρνηση. Το κλίμα είναι βαρύ, καθώς όλοι συνειδητοποιούν ότι η ώρα που θα τον αποχαιρετήσουν για πάντα, πλησιάζει. Όμως, δεν είναι μόνοι. Ξαφνικά, εμφανίζονται οι Shiro και God of Death, θέλοντας να είναι αυτοί που θα σκοτώσουν τον Koro Sensei, κάτι το οποίο, για μια ακόμη φορά, δεν πετυχαίνουν.

Η πιο συνταρακτική και συγκινητική στιγμή της σειράς (ακολουθεί σημαντικό spoiler), είναι την ώρα που οι μαθητές δίνουν τέλος στη ζωή του δασκάλου τους, που τους έδειξε τον δρόμο για να βγουν από το σκοτάδι στο οποίο βρίσκονταν. Έφτασε το τέλος του Koro Sensei…

Το volume είναι γεμάτο έντονα συναισθήματα. Ουσιαστικά, αποτελεί έναν αποχαιρετιστήριο τόμο προς τους fans της σειράς. Πριν αφαιρέσουν τη ζωή του Koro Sensei, οι μαθητές αναπολούν τις αμέτρητες στιγμές που έζησαν με τον αγαπημένο τους δάσκαλο, κάτι που κάνει ακόμη και τους σκληρούς να λυγίσουν.

Tο artwork ήταν, για άλλη μια φορά, εξαίσιο, αλλά και αρκετά πιο σκοτεινό, όπως ήταν απαραίτητο για ένα τέτοιο volume.