The Brave And The Bold: Batman And Wonder Woman #1

Batman και Wonder Woman εναντίον κελτικής μυθολογίας!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Brave And The Bold: Batman And Wonder Woman #1

Writer/ArtistLiam SharpPublisherDC Comics

Σε αυτό το mini-series του Liam Sharp, ο Batman και η Wonder Woman συναντούν φιγούρες της κελτικής μυθολογίας, σε μια ιστορία που είχε τα φόντα να γίνει μεγαλειωδώς απογοητευτική, αλλά κάπως καταφέρνει να το αποφύγει.

Η ιστορία ξεκινά σαν κλασικό quest, με τον θεό Cerunnos να επισκέπτεται την Wonder Woman, για να ζητήσει την βοήθεια της Αμαζόνας, ώστε να σταματήσουν την διαμάχη ανάμεσα σε δύο διαφορετικές κάστες θεών στο μυθολογικό realm του Tir Na Nóg. Παράλληλα, ο Batman ερευνά μια υπόθεση στην ιρλανδική συνοικία της Gotham, που θα τον οδηγήσει στα χνάρια της ίδιας διαμάχης.

Η ιστορία μοιάζει να αναπτύσσεται λίγο βεβιασμένα, αλλά η ατμόσφαιρα που δημιουργεί η εικονογράφηση του Sharp, σε συνδυασμό με την μαγευτική κελτική μυθολογία (η οποία, ενώ παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, παραδόξως δεν έχει αξιοποιηθεί αρκετά στα υπερηρωικά comics) καταφέρνει εν τέλει να δημιουργήσει κάτι ενδιαφέρον. Χωρίς να μοιάζει να ετοιμάζει κάτι συνταρακτικό, το BRAVE AND THE BOLD καταφέρνει να μας ξεναγήσει σε έναν αρκετά ενδιαφέροντα κόσμο ξωτικών και θεών και, απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν και ο πρωταρχικός του στόχος.