Days of Hate #2

America is great again
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Days of Hate #2

WriterAles KotArtistDanijel ZezeljPublisherImage Comics

Μετά το τελευταίο τους χτύπημα εναντίον του φασιστικού καθεστώτος, η Amanda και ο συνεργάτης της χαλαρώνουν λίγο μέχρι την επόμενη αποστολή τους. Παράλληλα, η Xing συνεχίζει να διψά για εκδίκηση, βαθιά πληγωμένη από την προδοσία της πρώην συντρόφου της, ενώ ο Peter Freeman επισκέπτεται την οικογένειά του, φανερώνοντας μια πιο ανθρώπινη πλευρά που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα.

Το DAYS OF HATE είναι με λίγα λόγια αυτό που λέμε “ένα OK comic”. Η ιστορία του δεύτερου τεύχους κινείται με αργούς ρυθμούς και δεν υπάρχει πληθώρα εξελίξεων στην πλοκή. Ο ελαφρώς δυστοπικός κόσμος της Αμερικής, μετά τον εμφύλιο που μας παρουσιάζει, εμφανίζει ένα κάποιο ενδιαφέρον, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο. Εμφανής είναι η κριτική που κάνουν οι δημιουργοί στην πολιτική μίσους που προήχθη από τον Donald Trump και την εκλογική εκστρατεία του, χωρίς όμως να υπάρχει εξαιρετική εμβάθυνση μέχρι στιγμής.

Το καλλιτεχνικό στιλ του Danijel Zezelj είναι σίγουρα αρκετά ιδιόμορφο. Τα σχέδια είναι σε γενικές γραμμές αφηρημένα, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, ενώ γίνεται χρήση κυρίως σκούρων χρωμάτων.

Μέχρι το δεύτερο τεύχος, το DAYS OF HATE δεν είναι κάτι σπουδαίο. Αν θέλετε να του ρίξετε μια ματιά, δεν βλάπτει — σίγουρα πάντως δεν είναι και το νούμερο ένα must-read του μήνα.