One Piece Volume 85

Εξιτάρει την φαντασία!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

One Piece Volume 85

Writer/ArtistEiichiro OdaPublisherViz Media

Το πλήρωμα των Straw Hats βρίσκεται σκορπισμένο. Ο Luffy και η Nami βρίσκονται αιχμάλωτοι, ο Brook βρίσκεται στα χέρια της Big Mom και ο Sanji ανακαλύπτει άθελα του την πραγματική φύση της Pudding. Η φαινομενικά γλυκιά μέλλουσα γυναίκα του δεν είναι παρά μια στυγερή δολοφόνος, η οποία σκοπεύει να τον σκοτώσει με το που παντρευτούν. Επίσης, μαθαίνει και την ικανότητα της να παραποιεί την μνήμη των άλλων. Ωστόσο, τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν, αφού ο Luffy θα συναντηθεί με τον Bege, ώστε να συμμαχήσουν και να σκοτώσουν την Big Mom.

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα σημείο που με ενθουσίασε στο volume, θα διάλεγα την επιστροφή του Jimbei. Πλέον, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ένταξη του στους Straw Hats, κάτι που μέχρι πρότινος φαινόταν αδύνατο. Επίσης, πολύ ενδιαφέρουσα είναι η διπλή φύση της Pudding. Δύσκολα θα φανταζόταν κάποιος ότι πίσω από αυτή την γλυκύτατη παρουσία κρύβεται μια αδίστακτη δολοφόνος.

Ωστόσο, η διαρκής εισαγωγή στο arc νέων χαρακτήρων έχει αρχίσει να κουράζει. Πλέον είναι δύσκολο να συγκρατείς ονόματα και “δυνάμεις”, αφού σχεδόν σε κάθε chapter γνωρίζουμε πλειάδα νέων χαρακτήρων. Τέλος, το artwork του Oda είναι απίστευτο. Είναι συγκλονιστικό το πώς απεικονίζει αντικείμενα και ζώα με ανθρώπινη υπόσταση. Από ό,τι φαίνεται, το concept του Whole Cake Island arc έχει εξιτάρει την φαντασία του Oda και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα τελευταία volumes!