Justice League #40

Ανάλατο και αδιάφορο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #40

WriterChristopher PriestArtistPete WoodsPublisherDC Comics

Πραγματικά, διαβάζοντας μερικά τεύχη, αναρωτιέμαι τι είχε στο μυαλό του ο σεναριογράφος. Το τεύχος #40 του JUSTICE LEAGUE υποσχόταν μια επική σύγκρουση. Με τίτλο “Justice Lost” και στο εξώφυλλο να γράφει πως οι δυο ομάδες συγκρούονται, περίμενα ένταση και πολλή δράση. Αυτό που πήρα ήταν ανάλατο και αδιάφορο.

Θεωρητικά, θα βλέπαμε την σύγκρουση της Justice League και της ομάδας που έφτιαξε ο Batman, που ενίοτε κυκλοφορεί και με το όνομα Justice League of America. Όμως, όλο το τεύχος αναλώθηκε σε κάτι εντελώς άσχετο με αυτό. Για κάποιο λόγο, το Watchtower της League έχει κάποια βλάβη και σε όλο το τεύχος παρακολουθούμε τους ήρωες να προσπαθούν να σώσουν τον ιπτάμενο πύργο. Οι τεχνολογικοί όροι παίρνουν και δίνουν και το ενδιαφέρον κάνει κατακόρυφη βουτιά. Είναι αξιοσημείωτα ανιαρή ιστορία, καθώς πραγματικά δεν ξέρω ποιος μπορεί να διαβάσει ένα ολόκληρο τεύχος, όπου ένα μάτσο υπερήρωες προσπαθούν να επισκευάσουν ουσιαστικά ένα σκάφος, και να το βρει ενδιαφέρον.

Το φινάλε μάλλον θα οδηγήσει σε κάτι πιο ενδιαφέρον στο επόμενο τεύχος, αλλά και πάλι δεν σώζει με τίποτα την ανία αυτού.