The Promised Neverland Volume 2

Ήδη ξεκίνησαν τα μεγάλα twists!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Promised Neverland Volume 2

WriterKaiu ShiraiArtistPosuka DemizuPublisherViz Media

Η προσπάθεια των Emma, Norman και Ray να ξεφύγουν συνεχίζεται… Ωστόσο, ένα απρόσμενο εμπόδιο βρίσκεται στον δρόμο τους. Η mom Isabella καλεί “ενισχύσεις”, οπότε στο ορφανοτροφείο έρχεται μια νέα “μητέρα”, η Krone. Αυτό δυσχεραίνει αρκετά την θέση των παιδιών, αφού η Krone έχει ως μοναδικό σκοπό να μάθει ποιοι γνωρίζουν την αλήθεια για την πραγματική υπόσταση του ιδρύματος. Από την άλλη, η προετοιμασία για την απόδραση προχωράει με γοργούς ρυθμούς, μέσα από προπονήσεις σε tags games, την εύρεση των απαραίτητων εφοδίων, αλλά και την ένταξη δύο ακόμα παιδιών στην ομάδα. Τέλος, οι Emma, Norman και Ray ανακαλύπτουν ότι μέσα στα παιδιά υπάρχει ένας προδότης…

Ο Kaui Shirai δεν σπαταλά καθόλου χρόνου. Βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση, αφού τα γεγονότα τρέχουν. Δεν υπάρχουν περιττά fillers και τα twists διαδέχονται το ένα το άλλο. Σημαντικότερο παράδειγμα αποτελεί η αποκάλυψη του προδότη. Σε άλλα manga αυτή η αποκάλυψη θα χρειαζόταν αρκετά volumes. Εδώ, όμως, δεν συμβαίνει αυτό. Μέσα σε λίγα chapters, γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα twists της σειράς ως τώρα. Με αυτό τον τρόπο και με την πανέξυπνη παράθεση των γεγονότων δεν μειώνεται καθόλου η ένταση της σειράς. Τέλος, το art είναι εξαιρετικό, σκοτεινό και απεικονίζει τέλεια το τι συμβαίνει στο ορφανοτροφείο και τα συναισθήματα αυτών που βρίσκονται εκεί.