The Wild Storm #12

Παραμένει μυστήριο...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Wild Storm #12

WriterWarren EllisArtistJon Davis-HuntPublisherDC Comics

Με το δωδέκατο τεύχος της, η σειρά THE WILD STORM φτάνει στα μισά της πορείας της και ακόμα δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει το μυστήριο που κρύβεται πίσω της. Αν και εξακολουθούν να μου ελκύουν το ενδιαφέρον τα γεγονότα που διαδραματίζονται, ο μεγάλος αριθμός χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν στον τίτλο είναι το στοιχείο που δυσχεραίνει την κατάσταση.

Από τη στιγμή που δεν ακολουθούμε κάποια συγκεκριμένη ομάδα χαρακτήρων ανά τα τεύχη, αλλά η σειρά περιγράφει μια ιστορία, στην οποία οι πρωταγωνιστές εναλλάσσονται συνεχώς (και μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και τα διάφορα guest appearances, με τα οποία ο συγγραφέας κλείνει το μάτι στους παλιούς αναγνώστες του impint), έχει καταστεί αρκετά δύσκολη η απομνημόνευση όλων των χαρακτήρων που συμμετέχουν σε αυτήν, καθώς και η κατανόηση της ατζέντας του καθενός.

Η μεγαλύτερη, όμως, αδυναμία του τεύχους αυτού ήταν η αισθητή πτώση στην ποιότητα του artwork, σε σχέση με τα προηγούμενα. Με εξαίρεση κάποιες πιο ιδιαίτερες σελίδες στα μέσα του τεύχους, οι οποίες αποτελούν και την κλιμάκωση και απαιτούσαν μεγαλύτερη προσοχή και λεπτομέρεια από το σχεδιαστή, στις υπόλοιπες σελίδες τα πρόσωπα είναι αρκετά κακοσχεδιασμένα, με τη διαφορά να γίνεται αντιληπτή ακόμα και στην ίδια σελίδα. Ίσως αν η σειρά αρχίζει να κυκλοφορεί σε διμηνιαία βάση το σχέδιο να επανέλθει στα παλιά του επίπεδα.