Agents Of S.H.I.E.L.D. S05E13

Principia
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Agents Of S.H.I.E.L.D.

Season/EpisodeS05E13 WritersCraig Titley, Maurissa Tancharoen, Jed Whedon DirectorBrad Turner CastClark Gregg, Chloe Bennet, Ming-Na Wen, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Henry Simmons, Natalia Cordova-Buckley, Jeff Ward, Catherine Dent, Brian Patrick Wade, Spencer Treat Clark, Dove Cameron NetworkABC

Μέσα στη δίνη της τηλεοπτικής μετριότητας, όσον αφορά τουλάχιστον στις comic related σειρές, το AGENTS OF S.H.I.E.L.D. λάμπει σαν φωτεινή εξαίρεση. Και τί δεν έχουν περάσει οι πρωταγωνιστές, από την αρχή της σειράς μέχρι σήμερα. Προδοσίες, τρομοκρατικές οργανώσεις, σχιζοφρενή ανδροειδή, ψηφιακές απολυταρχίες, Inhumans που ήθελαν να κατακτήσουν τον κόσμο, και τόσα άλλα. Η τελευταία τους περιπέτεια, τους έστειλε στο μέλλον, όπου η Γη είχε διαλυθεί, και από εκεί πίσω στο παρελθόν, με την ελπίδα να καταφέρουν να αποτρέψουν τα γεγονότα που θα οδηγήσουν στην υποδούλωση των ανθρώπων στους Kree.

Μετά το υπέροχο 100ο επεισόδιο, που αποτέλεσε μια γιορτή όλων όσων έχουν συμβεί, η σειρά συνεχίζει σε παρόμοια κατεύθυνση, καθώς ένας ακόμη χαρακτήρας από τα παλιά, ο Werner Von Strucker, έρχεται να προστεθεί στην ομάδα της General Hale, η οποία έχει επίσης επιστρατεύσει τους Ruby και Absorbing Man.

Από την άλλη, ο Fitz στέλνει την ομάδα προς αναζήτηση Gravitonium, ώστε να κλείσουν το ρήγμα προς την “Fear Dimension”, που απειλεί τον πλανήτη. Παράλληλα, ο Deke ανακαλύπτει τις ρίζες του, ενώ η Yo-Yo προσπαθεί να διαχειριστεί τον πρόσφατο ακρωτηριασμό των χεριών της. Ιπτάμενα πλοία, μάχες με ρομπότ και μπόλικο σασπένς, έρχονται να εμπλουτίσουν το επεισόδιο, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει πλήρως τις επιλογές των δημιουργών.

101 επεισόδια μετά, το AGENTS OF S.H.I.E.L.D. αποτελεί πλέον σταθερή αξία, για ένα μικρό αλλά πιστό κοινό. Εγκαταλείποντας τελείως τις σχέσεις της με το MCU, η σειρά επένδυσε στους χαρακτήρες και στο ευρύτερο σύμπαν των comics της Marvel, καταφέρνοντας σήμερα να αποτελεί ένα πραγματικό sci-fi διαμαντάκι.