Comicdom Con Athens 2018

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα τέσσερα workshops!

Το πρόγραμμα των workshops του Comicdom Con Athens 2018 θα είναι, όπως κάθε χρόνο, πλούσιο και πολυσυλλεκτικό, με εξαιρετικά ενδιαφέροντα εργαστήρια και διαλέξεις για όλα τα γούστα! Ενημερωθείτε για τα πρώτα τέσσερα workshops και φροντίστε να κάνετε εγκαίρως τις εγγραφές σας!

Michèle Standjofski
Characters And Objects

Σάββατο 21 Απριλίου
13:00 – 13:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Πολύ συχνά, συσχετίζουμε τους ανθρώπους που γνωρίζουμε με αντικείμενα που, σύμφωνα με τη δική μας εντίληψη, τους προσδιορίζουν. Σε αυτό το workshop, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να σχεδιάζουν ολοκληρωμένα πορτρέτα αληθινών ή φανταστικών ζευγαριών, που περιβάλλονται από αντικείμενα που τους χαρακτηρίζουν και τους αντιπροσωπεύουν.

Γιώργος Τσιαμάντας
Το Χελιδόνι Και Το Φεγγάρι: Από Τη Λογοτεχνία Στα Comics

Σάββατο 21 Απριλίου
15:00 – 16:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Ο εικονογράφος και δημιουργός comics, Γιώργος Τσιαμάντας, θα μοιραστεί την εμπειρία που αποκόμισε κατά τη διαδικασία της μετάφορας σε comic του διηγήματος της Marguerite Yourcenar Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΕΛΙΔΟΝΟΥ (Comicdom Press 2014) και του μυθιστορήματος του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου Η ΚΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΚΛΑ (Comicdom Press 2017) και της έρευνας που προηγήθηκε της δημιουργίας των δύο έργων.

DragonTale
Video Game Art: From Physical To Digital

Σάββατο 21 Απριλίου
18:15 – 19:15
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Χαρτί, μολύβι, χαρτόνι είναι κάποια από τα υλικά και εργαλεία του φυσικού κόσμου που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός ψηφιακού. Η DragonTale, ελληνική εταιρεία παραγωγής video games, θα παρουσιάσει τη διαδικασία σχεδιασμού video game art και τον τρόπο με τον οποίο μία ιδέα εξελίσεται σε τελικό asset ενός video game.

Δημήτρης Καλυβιώτης
Μοντέλα Και Μακέτες Στον Αμερικανικό Κινηματογράφο

Κυριακή 22 Απριλίου
16:00 – 17:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Πώς οι τρισδιάστατες κατασκευές και τα μοντέλα συναντούν τον κινηματογράφο και το 3D animation στη σύγχρονη εποχή; Πώς ο αναλογικός κόσμος ενσωματώνεται σε μία ψηφιακή παραγωγή, προσδίδοντας μοναδικότητα και ξεχωριστές εμπειρίες στον θεατή; Ποιές αρετές και γνώσεις σχετικά με την αναλογική δημιουργία είναι σημαντικό να κατέχει ο δημιουργός του animation και γιατί;

Το Animation Department της SAE στην Ελλάδα, διοργανώνει μαζί με το Comicdom Con Athens, μια διάλεξη με τον εισηγητή του SAE Creative Media College και διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό μοντέλων, Δημήτρη Καλυβιώτη.

Ο Δημήτρης Καλυβιώτης, αντλώντας γνώσεις από τις συνεργασίες του με τις υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ, θα παρουσιάσει τη θέση των χειροποίητων κατασκευών στην ψηφιακή εποχή. Με βίντεο, αντικείμενα, εικόνες και αφήγηση εμπειριών από εργασίες του για παραγωγές όπως THE FOUNTAIN, 300, A NIGHT AT THE MUSEUM, TAKING LIVES και THE MUMMY III, θα αναλύσει τον ρόλο των κατασκευών (μινατούρες, props, μοντέλα σύλληψης κ.λπ.) και πώς αυτές συνυπάρχουν με τα ψηφιακά εργαλεία και την ψηφιακή εικόνα. Παράλληλα, θα αναλύσει και το ρόλο των κατασκευών στον δημιουργικό χώρο, παρουσιάζοντας παραδείγματα μέσα από τις εργασίες του με δημιουργικά γραφεία και εταιρείες παιχνιδιών και διαφήμισης.

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr