Eternity Girl #1

Πρώην Υπερηρωίδα σε Κατάθλιψη
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Eternity Girl #1 (of 6)

WriterMagdalene VisaggioArtistSonny LiewPublisherDC Comics (Young Animal)

Η Eternity Girl, κατά κόσμον Caroline Sharp, έχει υπάρξει πολλά πράγματα κατά το παρελθόν, όπως υπερηρωίδα, υπερκατάσκοπος, ολυμπιονίκης, ακαδημαϊκός και πολλά άλλα. Τώρα, είναι μια πρώην υπερηρωίδα, υπερκατάσκοπος, ολυμπιονίκης ακαδημαϊκός, με κατάθλιψη. Δεν κατέχει πια τον απόλυτο έλεγχο των δυνάμεών της, και εκτιμά ότι η λύση είναι η αυτοκτονία. Ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα ανυπέρβλητο κόλλημα – δεν γίνεται να πεθάνει με τίποτα. Τη στιγμή της απόλυτης απόγνωσης, η ηττημένη nemesis της, εμφανίζεται απο το πουθενά, προκειμένου να της κάνει μια δελεαστική πρόταση. Θα ξεφύγει από τη μιζέρια της, αν βοηθήσει να καταστραφεί ο κόσμος.

Αυτό το mini series του μόλις ενός έτους ζωής imprint της DC, Young Animal, δείχνει εξ αρχής ότι θα κινηθεί σε υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο. Άλλωστε, οι περγαμηνές των συντελεστών του δεν προδιαθέτουν για τίποτα λιγότερο. Η προταθείσα για Glaad Award συγγραφέας Magdelene Vissagio και ο βραβευμένος με Eisner σκιτσογράφος Sonny Liew, μας μεταφέρουν σε έναν υπερηρωικό κόσμο, όπου τίποτε το ηρωικό δεν συμβαίνει. H υπαρξιακή μάχη της Caroline αποδίδεται με ιδιαίτερη εσωτερικότητα και παρουσιάζεται όχι ως μια σαχλή εφηβική κατάθλιψη, αλλά ως μια έντονη απουσία θέλησης για ζωή. Το κείμενο και η εικόνα ερεθίζουν την ενσυναίσθηση του αναγνώστη για την ηρωίδα, κάνοντας ακόμη και την προσφορά για την καταστροφή του κόσμου, απόλυτα κατανοητή.

Μια πραγματικά ιδιαίτερη και άξια προσοχής πρεμιέρα, με τα επόμενα πέντε τεύχη να αναμένονται με ενδιαφέρον.