Γρα-Γρου: Παρουσίαση

Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 19:00, στην Athens Comics Library

Επισκεφθείτε την Athens Comics Library, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, για να γνωρίσετε τους ανθρώπους πίσω από το ΓΡΑ-ΓΡΟΥ και να παρακολουθήσετε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα τη δημιουργία του graphic novel, αλλά και τη διαδικασία συν-δημιουργίας ενός comic, εν γένει.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 19:00, στην Athens Comics Library (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, στον χώρο του Impact Hub Athens), οι δημιουργοί του graphic novel ΓΡΑ-ΓΡΟΥ (εκδ. Ίκαρος, 2017) συνομιλούν με τoυς αναγνώστες που αγαπούν την 9η Τέχνη για το ΓΡΑ-ΓΡΟΥ και τη διαδικασία (συν)δημιουργίας ενός comic.

Το ΓΡΑ-ΓΡΟΥ αφηγείται μια ατμοσφαιρική ιστορία, στο μεταίχμιο μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας, με φόντο το ομώνυμο, θρυλικό εστιατόριο του χωριού Καστανιά Ημαθίας, στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης-Βέροιας. Το βιβλίο, που βρίσκεται ήδη στη δεύτερη έκδοσή του, λίγους μόνο μήνες μετά την κυκλοφορία του, αποτελεί καρπό συνεργασίας τεσσάρων δημιουργών – δύο σεναριογράφων, ενός εικονογράφου κι ενός συνθέτη. Οι συντελεστές του comic θα παρουσιάσουν το ΓΡΑ-ΓΡΟΥ και θα συζητήσουν τα στάδια και τη διαδικασία της συνεργασίας.

Στη συζήτηση λαμβάνουν μέρος ο σεναριογράφος του ΓΡΑ-ΓΡΟΥ, Γιάννης Παλαβός, και ο εικονογράφος Θανάσης Πέτρου. Ο έτερος σεναριογράφος του comic, Τάσος Ζαφειριάδης, θα συμμετάσχει μέσω skype. Τη συνομιλία συντονίζουν, η διευθύντρια της Athens Comics Library Δρ. Λήδα Τσενέ και η υπεύθυνη επικοινωνίας του Impact Hub Athens, Δανάη Βαρδαλή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Athens Comics Library, του Impact Hub Athens και των εκδόσεων Ίκαρος.

Είσοδος ελεύθερη.