The Flash S04E16

Run, Iris, Run
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Flash

Season/EpisodeS04E16 WritersEric Wallace, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg, Geoff Johns DirectorHarry Jierjian CastGrant Gustin, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Jesse L. Martin, Candice Patton, Tom Cavanagh, Hartley Sawyer NetworkThe CW

Oh, how the mighty fall. Θυμάμαι μια εποχή, όχι και τόσο παλιά, που το THE FLASH έμοιαζε να είναι η πιο ελπιδοφόρα superhero σειρά που είχαμε δει ποτέ. Δυστυχώς, η πτωτική πορεία, που κορυφώθηκε την προηγούμενη σεζόν, συνεχίζεται φέτος, ενώ οι προσπάθειες της παραγωγής για αλλαγή πλεύσης χειροτέρεψαν τα πράγματα, καθώς η σειρά, υφολογικά, μοιάζει αυτό το διάστημα πιο μπερδεμένη από ποτέ.

Μετά το προηγούμενο καταπληκτικό επεισόδιο, μου δημιουργήθηκαν κάποιες προσδοκίες ότι η σειρά ετοιμάζεται να ανακάμψει. Αυτή την εβδομάδα, ο Flash συναντά έναν νέο metahuman, με την ικανότητα να επηρεάζει το DNA όσων ακουμπά. Έτσι, οι δυνάμεις του Barry καταλήγουν στην Iris, η οποία καλείται να πάρει τον ρόλο του Flash και να προστατεύσει την Central City. Παράλληλα, ο Cisco και ο Harry προσπαθούν να κατασκευάσουν το κράνος που έδωσε στον DeVoe τις δυνάμεις του, ώστε να τον σταματήσουν, ενώ ο Ralph ανησυχεί ότι θα σύντομα θα γίνει το επόμενο θύμα του Thinker.

Δυστυχώς, το νέο επεισόδιο είναι κάτω του μετρίου, με την Iris να έχει τη βασική ευθύνη για αυτό, καθώς ούτε ως χαρακτήρας εμπνέει για τη θέση του αρχηγού της ομάδας, αλλά ούτε και η Candice Patton μπορεί υποκριτικά να σηκώσει ολόκληρο επεισόδιο πάνω της.

Φτάνοντας στο 16ο επεισόδιο, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το THE FLASH επαναλαμβάνει με μαθηματική ακρίβεια τα λάθη του ARROW, αναπαράγοντας βαρετά κλισέ και ανόητους διαλόγους, ενώ παράλληλα έχει χάσει σχεδόν όλα τα στοιχεία που το έκαναν να ξεχωρίσει. Ας ελπίσουμε ότι, πλησιάζοντας προς το φινάλε, τα πράγματα θα καλυτερέψουν.