Justice League #41

Out of Africa
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #41

WriterChristopher PriestArtistPhilippe BrionesPublisherDC Comics

Το story arc που έχει δημιουργήσει ο Priest για την Justice League καταφέρνει κάτι ενδιαφέρον και συνάμα δύσκολο, καθώς εξευρενά τις πολιτικές προεκτάσεις της ύπαρξης της ομάδας ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας τη στάση δύο φυλών της Αφρικής προς τους διάσημους ήρωες. Αναμφισβήτητα εμπνευσμένος από τον Black Panther, ο Priest (ο οποίος έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον ήρωα της Marvel) δανείζεται κάποια στοιχεία από την θεματολογία του, φέρνοντας τα, όμως, στα πλαίσια του κόσμου της DC.

To Watchtower έχει συντριβεί σε μια χώρα της Αφρικής, η οποία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, και ενώ ο Superman προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες και να υιοθετήσει μια όσο το δυνατόν πιο ουδέτερη στάση, η ομάδα δέχεται επικρίσεις, αλλά και επιθέσεις, από τις διάφορες φατρίες που πολεμούν για την κυριαρχία. Ο Red Lion, τοπικός ήρωας και ηγέτης, εμπλέκεται σε μια βίαιη διαμάχη με τον Cyborg, τον Flash, τον Superman και την Wonder Woman, που απειλεί να οδηγήσει στο απόλυτο χάος.

Ακόμη και αν πολλά comics δέχονται επικρίσεις για το πολιτικό τους περιεχόμενο αυτές τις μέρες, η ικανότητα του Priest να παρουσιάζει πολύπλοκες καταστάσεις με κατανοήτο τρόπο, καθώς και η αποφυγή αφορισμών και μιας “black and white” ηθικής στάσης, δημιουργούν ένα εξαιρετικό μείγμα, προσφέροντας μια τολμηρή προσέγγιση της Justice League, χωρίς εντονους ηθικολογισμούς.

Το artwork δεν ενθουσιάζει, κινούμενο σε μέτρια επίπεδα, με εξαίρεση τα panels της αναμέτρησης του Batman με τον Fan. Πάντως, όσο σύντομη και αν θα είναι η πορεία του Priest, λόγω του επικείμενου ερχομού του Scott Snyder στον τίτλο, το run του έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει.