Cable #155

Stuck in the 90s
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Cable #155

WritersZac Thompson, Lonnie NadlerArtistGerman PeraltaPublisherMarvel Comics

Νέο creative team στον τίτλο, νέο arc αρχίζει με αυτό το τεύχος, αλλά ο τίτλος μοιάζει να έχει μείνει κολλημένος σε άλλη δεκαετία. Αν και θεωρώ γενικά το να διαβάζεις τίτλο του Cable το 2018 ισοδυναμεί με το να ακούς Άννα Βίσση τη σήμερον εποχή, έχουν γίνει αρκετά βήματα τα τελευταία χρόνια, ώστε να απαγκιστρωθεί ο χαρακτήρας από τα 90s. Δυνητικά, αν ο solo τίτλος κατευθυνόταν προς αυτή την κατεύθυνση, θα υπήρχαν προϋποθέσεις επιτυχίας, αλλά το καινούργιο creative team έχει μείνει σε κάποια άλλη εποχή.

Πριν 20-25 χρόνια, ο όρος techno-organic virus ήταν cool (γιατί 90s) και μια ιστορία στην οποία ο Cable προσπαθούσε να πολεμήσει τον ιό από το να καταλάβει όλο του το σώμα, θα ήταν κάπως ενδιαφέρουσα, αλλά σήμερα είναι το λιγότερο αναχρονιστική. Αν και προσδιορισμοί όπως “κλισέ”, “χιλιοειπωμένη”, “ξαναζεσταμένο φαγητό”, φαίνονται επίσης αρκετά ταιριαστοί για να συνοδεύσουν αυτό το τεύχος.

Δεν διάβασα τα πρόσφατα τεύχη της σειράς, για να δηλώσω αν η έλευση των νέων δημιουργών θα έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο στην πορεία του τίτλου, σε σχέση με το προηγούμενο run. Όμως, ένα τεύχος είναι αρκετό για να επισημάνω στο κοινό πως αν στις αναγνώσεις τους προτιμούν κάτι πιο σύγχρονο και πρωτότυπο, καλύτερα να αγνοήσουν αυτόν τον τίτλο.