Comicdom Con Athens 2018

Battle panels για όλα τα γούστα!

Τρία events του Comicdom Con Athens 2018 που στο format τους μοιάζουν αρκετά με panels, αλλά στην πραγματικότητα είναι περισσότερο… μάχες! ΟΚ, αυτό ακούγεται βαρύ… Ας πούμε “φιλικές μονομαχίες”. Χμμμ… Πολιτισμένα debates, καλύτερα; Τέλος πάντων, διαβάστε τις λεπτομέρειες και θα καταλάβετε!

Η Μάχη Της Mετάφρασης Comics

Παρασκευή 20 Απριλίου
17:30-19:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Η τέχνη της μετάφρασης των comics είναι ένα πολύ ιδιάζον “πεδίο μάχης”. Με ουσιαστικές διαφορές από τη λογοτεχνική μετάφραση, ιδιαίτερους κανόνες και περιορισμούς, απαιτεί πέρα από την πολύ καλή γνώση της πρωτότυπης γλώσσας και της γλώσσας-στόχου, εξαιρετική γνώση των comics και των γλωσσικών ιδιομορφιών τους.

Δυο καταξιωμένες μεταφράστριες comics, μιλούν για τους γλωσσικούς γρίφους, τις παγίδες και τις δυσκολίες της μετάφρασης των comics, καθώς και για τις εμπειρίες τους από την διαδικασία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τους έχει δοθεί να μεταφράσουν, ειδικά για το event, το θρυλικά “αμετάφραστο” SWAMP THING #32 (των Alan Moore & Shawn McManus) και θα αποκαλύψουν το αποτέλεσμα για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό!

Συμμετέχουν: Μπέλλα (Νίκη) Σπυροπούλου (μεταφράστρια comics), Μαρία Χρίστου (μεταφράστρια comics)

Συντονισμός: Μυρτώ Τσελέντη

Pokémon vs. Digimon Debate

Κυριακή 22 Απριλίου
15:15-16:15
Eλληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6ος

Δύο είναι τα δημοφιλή franchises που έχουν δημιουργήσει τόσο μεγάλο σχίσμα μεταξύ των φίλων των anime και τους έχουν αναγκάσει να χωριστούν σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, αδιαφορώντας για δεσμούς φιλίας και αίματος! Τα Pokémon και τα Digimon μπορεί να έχουν πολλά κοινά, όμως οι διαφορές τους είναι αυτές που τα καθιστούν μοναδικά στη συνείδηση των οπαδών τους.

Θέλοντας να δώσουν μια και καλή την απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το ποιο από τα δύο franchises δικαιούται να βρίσκεται στον θρόνο, δύο συντάκτες του Comicdom.gr “μπαίνουν στη μάχη” και ανταλλάσσουν επιχειρήματα, εξηγώντας τους λόγους που δικαιολογούν την επιλογή τους. Ας κερδίσει ο καλύτερος!

Συμμετέχουν: Χρήστος Φανίτσιος, Θάνος Φιλάνης

Συντονισμός: Αντώνης Αντωνιάδης

Foam vs Thermoplastics – Let’s Talk About That

Κυριακή 22 Απριλίου
17:45-19:15
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Ήταν έρωτας με τη πρώτη ματιά. Είδες τη πανοπλία και είπες “αυτό εγώ θα το φτιάξω!” Πήρες μια βαθιά ανάσα, έκανες την ερευνά σου και αναρωτιέσαι: “Foam ή θερμοπλαστικά; Θερμοπλαστικά ή foam; TI NA ΔΙΑΛΕΞΩ;;;” Βλέπεις εφιάλτες το βράδυ, κοντεύεις να τρελαθείς!

Πάρε βαθιά ανάσα. Όλα θα πάνε καλά, γιατί ήρθε η ώρα να λυθούν όλες σου απορίες, ακόμη και εκείνες που δεν ήξερες ότι έχεις.

Θα μιλήσουμε για εργαλεία, τεχνικές, υπέρ και κατά του κάθε υλικού, και σίγουρα θα μάθεις κάτι, είτε είσαι αρχάριος, είτε έχεις καεί επανειλημμένα από hot glue. Υπάρχει τελικά το τέλειο υλικό που κάνει για όλους τους crafters και όλα τα γούστα; Και αν ναι ποιο είναι; Ακονίστε τα σπαθιά σας και καθαρίστε τις ασπίδες σας, θα είναι αναμέτρηση μέχρι τελικής πτώσεως.

Το foam θα εκπροσωπεί ο Iron Forge, που από το 2015 το χρησιμοποιεί για να φτιάξει απο μικρά props μέχρι μεγάλες πανοπλίες, ενώ για τα θερμοπλαστικά θα μιλήσει η Abyss Arts & Crafts, η οποία δεν κάνει διακρίσεις, αλλά μια μικρή αδυναμία στο worbla την έχει απο τότε που το χρησιμοποίησε για τη πρώτη της πανοπλία.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Geo Kuromi.

Μείνετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Comicdom Con Athens 2018, επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης