Comicdom Con Athens 2018

Πέντε ακόμη workshops του φετινού φεστιβάλ!

Το πρόγραμμα των workshops του Comicdom Con Athens 2018 θα είναι, όπως κάθε χρόνο, πλούσιο και πολυσυλλεκτικό, με εξαιρετικά ενδιαφέροντα εργαστήρια και διαλέξεις για όλα τα γούστα! Ενημερωθείτε για πέντε ακόμη workshops του φετινού φεστιβάλ και φροντίστε να κάνετε εγκαίρως τις εγγραφές σας!

Rutu Modan
Δημιουργώντας Χαρακτήρες

Παρασκευή 20 Απριλίου
19:10-20:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Οι χαρακτήρες και η πλοκή είναι οι δύο πυλώνες στους οποίους στηρίζεται μια ιστορία μυθοπλασίας. Σε αυτό το εργαστήριο, η βραβευμένη Ισραηλινή δημιουργός επικεντρώνεται σε έναν από τους δύο προαναφερθέντες πυλώνες, εκείνον που αφορά στους χαρακτήρες, από τη σύλληψη και ανάπτυξη, μέχρι και την αποτύπωσή τους στο χαρτί.

Η εισηγήτρια του workshop, προτείνει στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους χαρτιά, μαλακά μολύβια σε τρία χρώματα (μπλε, κόκκινο και κίτρινο) και φυσικά, πάθος για δημιουργία!

Nicolas de Crécy
Τα Μυστικά Των Yokai

Σάββατο 21 Απριλίου
12:00-12:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Στοιχειά και Δαίμονες από την προφορική παράδοση και τα παραμύθια της Ιαπωνίας, τα Yokai επιβιώνουν μέχρι τις μέρες μας ως λογοτεχνικά στοιχεία ή στοιχεία εικονογραφίας. Ο σημαντικός Γάλλος δημιουργός θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες του workshop, τα μυστικά της προσέγγισης που απαιτείται κατά τη δημιουργία αυτών των μοναδικών πλασμάτων.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα Γαλλικά, με παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά.

Anna Haifisch
Πώς Να Πεις Μια Ιστορία Σε Λίγα Καρέ

Σάββατο 21 Απριλίου
14:00-14:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Ίσως μεγαλύτερη πρόκληση από το να πεις μια μεγάλη ιστορία, είναι να πεις μια μικρή – να καταφέρεις να χωρέσεις τα πάντα, σε λίγα καρέ. Η Γερμανίδα δημιουργός σας προσκαλεί να ανταποκριθείτε μαζί σε αυτή την πρόκληση, δημιουργώντας ένα comic, ένα στριπάκι, ή μία αλληλουχία εικόνων, που θα διηγούνται, σύντομα και εύληπτα, μια ιστορία.

Emma Price
The Design Process

Σάββατο 21 Απριλίου
19:30-20:20
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Συχνά υποτιμούμε τον ρόλο του graphic designer σε ένα έντυπο comic. Κι αυτό είναι μεγάλο λάθος, αν σκεφτεί κανείς ότι, αν ένα εμπνευσμένο λογότυπο και ο ευρύτερος σχεδιασμός, βρίσκονται σε αγαστή συμφωνία με το σχεδιαστικό στιλ του εικονογράφου, τότε η έκδοση μπορεί να έχει περισσότερες πιθανότητες να τραβήξει την προσοχή του υποψήφιου αγοραστή.

Σε αυτό το workshop, η καταξιωμένη graphic designer θα αποκαλύψει τις τεχνικές που ακολουθεί η ίδια, για ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Geo Kuromi (Γεωργία Μαυρίδη)
Sewing Details 101- Embroidery & Beading

Κυριακή 22 Απριλίου
19:30-20:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Η δημιουργία μιας στολής σε επίπεδο ραψίματος, επιφυλάσσει δυσκολίες σε κάθε στάδιο. Άπο τη λάθος επιλογή υφάσματος και το πατρόν, μέχρι τις τελικές ραφές, μια μικρή αστοχία μπορεί να αποδειχθεί πιο σημαντική απ’ ό,τι περιμέναμε.

Ακόμη, όμως, και αν δεν κάνουμε κανένα λάθος στη δημιουργία μιας στολής, πολλές φορές το τελικό αποτέλεσμα υστερεί από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, είτε επειδή κάποιες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν, είτε γιατί λείπει αυτό το στοιχείο που θα “απογειωσει” τη δημιουργία μας. Σε αυτό το σημείο, έρχεται το detailing. Ένα πολύ σημαντικό “εργαλειο” για τον cosplayer, που όσο το μαθαίνει και το εξασκεί, δεν σταματά να τον εκπλήσσει.

Στο workshop θα γινει μια εισαγωγή σε βασικές τεχνικές embroidery και beading και υλικά (κλωστή για embroidery, βελόνες, τελάρα, χάντρες, παγιέτες), ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και οι ίδιοι τις δυνάμεις τους. Εννοείται πως όσοι έχουν υλικά και εργαλεία, είναι ευπρόσδεκτοι να τα φέρουν μαζί τους.

Το συγκεκριμένο workshop θα έχει πολύ περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr