Infinite Loop: Nothing But The Truth #4

Απογοήτευση σε ατέρμονα βρόχο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Infinite Loop: Nothing But The Truth #4

WritersPierrick Colinet, Elsa CharretierArtistDaniele di NicuolioPublisherIDW Publishing

Αν δεν το μάθατε, το INFINITE LOOP: NOTHING BUT THE TRUTH ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με την έκδοση του τέταρτου τεύχους. Τέταρτου; Μα έξι δεν είχαν ανακοινωθεί; Τον περασμένο Νοέμβριο, είχα γράψει για το δεύτερο τεύχος αυτής της σειράς, όπου χαρακτηριστικά ανέφερα ότι μας έκανε “να περιμένουμε με ανυπομονησία τα τέσσερα τεύχη που απομένουν”. Μετά από διπλοτσεκάρισμα και ενδελεχή έρευνα στο αρχείο και τον server του Comicdom.gr, που φυλάσσονται στο υπόγειο bunker-έδρα μας, επαλήθευσα τα λεγόμενά μου. Για όσους δεν με πιστεύουν, ιδού και η απόδειξη.

Το τέταρτο και, εκ του αποτελέσματος, τελευταίο τεύχος της σειράς, ολοκληρώνει την ιστορία άρον-άρον, συμμαζεύοντας γρήγορα την πλοκή και φτάνοντας με άλματα, deus ex machina και πολλά κενά στο τέλος, που ωστόσο κλείνει το μάτι για πιθανή συνέχεια.

Ενώ το mini series ξεκίνησε καλά, παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα ιστορία επιστημονικής φαντασίας, με κεντρική ιδέα τον εθισμό στην επίπλαστη ευημερία που δύναται προσφέρει η τεχνολογία, φαίνεται να ξέμεινε από καύσιμα στη μέση της διαδρομής. Μάλλον δεν θα μάθουμε τους ακριβείς λόγους που η σειρά ολοκληρώθηκε πριν της ανακοινωμένης ώρας της. Ίσως οι συντελεστές να έπεσαν και αυτοί, όπως και άλλοι συνάδελφοι τους κατά το παρελθόν, θύματα της καλής αρχικής ιδέας και να μην μπορούσαν να την υποστηρίξουν περαιτέρω. Ίσως, πάλι, να μην πήγαν καλά οι πωλήσεις.

Πολλά τα πιθανά σενάρια. Κρίμα. Τουλάχιστον είχε κάλο artwork!