Golden Kamuy Vol. 4

Η σειρά μοιάζει να χάνει λίγο τον ρυθμό της...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Golden Kamuy Vol. 4

Writer/ArtistSatoru NodaPublisherViz Media

Η μάχη μεταξύ Tetsuzo και Sugimoto τελειώνει αρκετά γρήγορα, προς απογοήτευσή μας, και στο υπόλοιπο volume, ερχόμαστε περισσότερο σε επαφή με την “ανθρώπινη” πλευρά του Sugimoto, μέσω διαφόρων flashbacks, ενώ μαθαίνουμε και αρκετά για τους αντιπάλους τους.

Η σημαντικότερη αποκάλυψη, ίσως, είναι αυτή του λόγου για τον οποίο θέλει ο καθένας από αυτούς τον θησαυρό. Πλέον, οι αντίπαλοι των ηρώων μας δεν είναι απλά άπληστοι και αιμοβόροι, αλλά αποδεικνύεται ότι προσπαθούν να υπηρετήσουν τα ιδανικά τους. Τέλος, μαθαίνουμε ότι κυκλοφορεί ένας αδίστακτος δολοφόνος στις γύρω περιοχές, τον οποίο, κατά τύχη και χωρίς να το ξέρει, σώζει ο Sugimoto.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Satoru Noda, με το συγκεκριμένο volume, προσπαθεί  να χτίσει ένταση και υπόβαθρο για το επόμενο arc. Ωστόσο, το πόσο αργά εκτυλίσσονται τα γεγονότα, σε συνδυασμό με τον απογοητευτικό τρόπο που τελείωσε η μάχη μεταξύ Tetsuzo και Sugimoto, κάνουν αρκετά κουραστικό το volume. Αναλώνεται πολύς χρόνος σε ανούσια πράγματα, όπως το κυνήγι ή οι μύθοι των Anu, και σταματά η πολύ ωραία ροή που είχε αποκτήσει από τους προηγούμενους εξαιρετικούς τόμους. Αυτό που παραμένει εντυπωσιακό, βέβαια, είναι το artwork.

Ελπίζουμε να γυρίσει άμεα η σειρά στον δρόμο που χάραξαν τα προηγούμενα volumes!