Athens: The Comic Book #2

English release party την Παρασκευή 13 Απρίλη

Η ομάδα Athens: The Comic Book γιορτάζει την κυκλοφορία του δεύτερου τεύχους στα αγγλικά, και σας προσκαλεί σε ένα πάρτι με έκθεση, comics bazaar, και πολύ χορό!

Athens: The Comic Book #2 – English Release Party

Τον Ιούνη του 2017 βγήκε το 2ο κόμικ για την Αθήνα, στα ελληνικά και το παρουσιάσαμε σε μια εκδήλωση για την Αθήνα και το κόμικ.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά και με τα έσοδα από τις πωλήσεις βγάζουμε επιτέλους το τεύχος στα Αγγλικά και το γιορτάζουμε! Έκθεση, κομικ μπαζάρ και πολύς χορός!

Θα βρείτε όλη την ομάδα του κομικ και του ΑΤΑ, στο μπαρ Πραξιτέλους 33.
Παρασκευή και 13 Απρίλη 2018

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η νέα ανθολογία “Athens: The comic book #2” προέκυψε από την ανάγκη καθιερωμένων και νέων δημιουργών στο χώρο των κόμικς να πουν ιστορίες εμπνευσμένες από τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συμβεί στην Αθήνα από τότε που εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο -δηλαδή τα τελευταία δύο χρόνια. Έχει δημιουργηθεί, έτσι, μια ενιαία αφήγηση από διαφορετικές οπτικές γωνίες για διαφορετικές πτυχές της ζωής στην πόλη: εκτός από το ίδιο το αστικό τοπίο της Αθήνας που έδωσε έμπνευση στην Κατερίνα Σταμάτη και στην Kristel Pent, το lifestyle της αθηναϊκής κοινωνίας την εποχή της κρίσης παρουσιάζεται με καυστικό τρόπο από την Τέτη Σώλου και την Έφη Θεοδωροπούλου, ενώ με χιούμορ προσεγγίζει ο WD τα κακώς κείμενα της Αθήνας και της ελληνικής κατάστασης, σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Παρά το δυστοπικό όραμα στο οποίο τοποθετούν την πόλη ο Θανάσης Πέτρου, ο Μalk και ο Νίκος Παπαμιχαήλ, κάθε ιστορία κλείνει με μια αισιόδοξη νότα για τα πράγματα που μας δίνουν ακόμα ελπίδα σε αυτούς τους καιρούς –ένα κλίμα που επικρατεί και στην ιστορία για τις σχέσεις των ανθρώπων στην Αθήνα του Γιώργου Τσαρδανίδη. H λυρική προσέγγιση της αθηναϊκής πραγματικότητας από την Αλεξία Λουγιάκη και του αθηναϊκού αστικού τοπίου από τον Evan, ένα δημιουργό που κινείται μεταξύ Αθήνας και Ελσίνκι, και οι λεπτομέρειες του Manolo τονίζουν εικόνες και σκέψεις χαρακτηριστικές για όποιον κινηθεί στην πόλη της Αθήνας.

Τα πρώτα αντίτυπα που θα κυκλοφορήσουν θα βρίσκονται σε αποκλειστική διάθεση στην εκδήλωση.

Η συλλογή αυτή, όπως και η έκδοση της πρώτης, αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ATAthens και στηρίζεται σε crowdfunding και προσωπικούς πόρους.

http://www.atathens.org/
https://www.facebook.com/Athensthecomicbook/
info@atathens.org