The Terrifics #2

Όχι απλά μια φτηνή αντιγραφή των Fantastic Four
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Terrifics #2

WriterJeff LemireArtistsIvan Reis, José LuísPublisherDC Comics

Μετά το πρώτο δυνατό τεύχος, η “καταπληκτική” ομάδα της DC επιστρέφει για τη συνέχεια της περιπέτειάς της. Στο δεύτερο τεύχος μαθαίνουμε το origin story της νέας Phantom Girl, ενώ, παράλληλα, οι πρωταγωνιστές καταφέρνουν να επιστρέψουν στη Γη, όπου όμως ανακαλύπτουν ότι, λόγω των γεγονότων που συνέβησαν στο Dark Multiverse, πλέον είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν ενωμένοι.

Ο Lemire προσφέρει ένα αρκετά καλογραμμένο τεύχος, με ενδιαφέρουσα πλοκή και απολαυστικούς διαλόγους, ενώ παράλληλα, το team των Ivan Reis και Jose Luis παραδίδει μαθήματα artwork, με ευφάνταστα panels και splash pages που μπορείς να χαζεύεις για ώρα. Το μόνο μου παράπονο έχει να κάνει με το characterization των ηρώων, το οποίο, σε κάποιες φάσεις, και ειδικά όσον αφορά στον Mr. Terrific, μου φαίνεται λίγο άστοχο.

Η αγάπη των δημιουργών για τα superhero comics και τον Jack Kirby (του οποίου οι θρυλικές κουκίδες κυριαρχούν σε όλο το τεύχος), είναι προφανής. Παράλληλα, όμως, το comic δεν περιορίζεται στα πλαίσια ενός απλού φόρου τιμής και δεν εγκλωβίζεται σε μια στείρα παρελθοντολογία. Ευτυχώς, από εδώ λείπουν επίσης οι μεταμοντέρνες ανησυχίες του Lemire, που θα οδηγούσαν το THE TERRIFICS στον ολισθηρό και, ίσως, κάπως επιτηδευμένο δρόμο του BLACK HAMMER.

Μπορεί το THE TERRIFICS να έκανε αρκετούς να μιλάνε για μια φτηνή αντιγραφή των FANTASTIC FOUR, όμως, παρά τις πολλές ομοιότητες, η σειρά φαίνεται να εξελίσσεται σε κάτι διαφορετικό και να αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα superhero εγχειρήματα της DC, αυτή τη χρονική περίοδο.