Suicide Squad #38

Wall of confusion
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Suicide Squad #38

WriterRob WilliamsArtistTom DerenickPublisherDC Comics

Κάθε πρώτο τεύχος μιας ιστορίας, οφείλει να κεντρίσει την προσοχή του αναγνώστη. Έτσι στο SUICIDE SQUAD #38, όπου και ξεκινάει το “Death Of A Nation”, η ιστορία ξεκινάει δυναμικά.

Αρχικά, μας συστήνει τον soon-to-be κακό της ιστορίας, που σαν πολλούς κακούς που σέβονται τον εαυτό τους, αρχικά είναι με το μέρος των καλών. Για την ακρίβεια, είναι μέρος ενός νέου αμυντικού συστήματος της κυβέρνησης. Ο χαρακτήρας πίσω από τη μάσκα, ονομάζεται Prohaska και όταν φοράει τη στολή έχει το ψευδώνυμο Wall. Ένα αρκετά ψαρωτικό όνομα, καθώς προμηνύει κάτι πολύ επιβλητικό.

Ο Wall, λοιπόν, διαθέτει μια άκρως high tech στολή, την οποία, με την πρώτη ευκαιρία, χρησιμοποιεί για τα δικά του σχέδια. Φεύγει εκτός πορείας και προσγειώνεται μέσα στο πεντάγωνο, χακάρωντας τα πάντα. Έτσι, αποκτά τον έλεγχο όλων των κατοίκων της Washington DC, μέσα στους οποίους, φυσικά, είναι και ο πρόεδρος της Αμερικής, και απειλεί πως αν στείλουν τον οποιονδήποτε ήρωα, θα τους σκοτώσει. Το πως και το γιατί, άγνωστα. Τους μοναδικούς που αφήνει να επέμβουν, είναι την Suicide Squad.

Έτσι, ενώ το σχέδιο ήταν να βγάλουν εκτός λειτουργίας την ομάδα, τώρα της αναθέτουν μια τελευταία αποστολή.