Batman #44

Say yes to the dress
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #44

WriterTom KingArtistsMikel Janin, Joëlle JonesPublisherDC Comics

Ο Tom King είναι ένας δημιουργός που συνεχίζει να με εκπλήσσει με ό,τι κάνει. Όλες του οι δουλειές στα superhero comics, τα τελευταία χρόνια (OMEGA MEN, VISION, MISTER MIRACLE), είναι μοναδικά δείγματα του πώς μπορεί να δοθεί νέα ζωή σε established χαρακτήρες, χωρίς παράλληλα οι αναγνώστες να νιώσουν ότι οι δημιουργοί προδίδουν όσα έκαναν τον χαρακτήρα αγαπητό εξ αρχής.

Στο BATMAN run του, δε, ο King έχει καταφέρει να μετατρέψει ένα από τα πλέον τετριμμένα υπερηρωικά κλισέ (των γάμο μεταξύ δυο γνωστών χαρακτήρων), σε ένα από τα καλύτερα τρέχοντα arcs που έχουν να μας προσφέρουν τα mainstream comics, αυτή την περίοδο.

Στο μοτίβο των τελευταίων ιστοριών του τίτλου, αφότου ο Bruce αποφάσισε ότι θα το πάρει το κορίτσι, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το build-up για τον επερχόμενο γάμο με την Selina. Σε αυτό το τεύχος, παρακολουθούμε την Catwoman να διαλέγει νυφικό. Και ναι, φαντάζομαι ότι κι εγώ θα αντιμετώπιζα επιφυλακτικά ένα review που θα προσπαθούσε να με πείσει ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα νέα τεύχη που υπάρχουν εκεί έξω, αλλά θα σας πρότεινα να αγνοήσετε αυτή την επιφυλακτικότητα.

Πρόκειται για μια ιστορία με εξαιρετική γραφή και σχέδιο, και μοναδικό character development, από αυτές που σου θυμίζουν γιατί σου αρέσουν τα comics, in the first place.