Amazing Spider-Man #798

God of carnage...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Amazing Spider-Man #798

WriterDan SlottArtistStuart ImmonenPublisherMarvel Comics

Η επιστροφή του Green Goblin είναι σίγουρα ένα μεγάλο γεγονός, πόσο μάλλον εδώ, όπου αποτελεί και την τελευταία δουλειά του Dan Slott με τον Άνθρωπο-Αράχνη. Ο Norman Osborne είναι πλέον ενωμένος με τον Carnage και έτσι το δεύτερο τεύχος του “Going Down Swinging” arc, μας δείχνει το τι μπορεί να κάνει αυτή η ένωση.

Ο Green Goblin εμφανίζεται και σπέρνει πολύ γρήγορα τον πανικό, αναγκάζοντας τον Spider-Man να επέμβει άμεσα. Η σύγκρουση τους είναι πολύ όμορφη οπτικά και έχει καλογραμμένους διαλόγους. Η μεγάλη ανατροπή και αποκάλυψη του τεύχους, έρχεται όταν γίνεται μια μεγάλη έκρηξη και, φαινομενικά, ο Goblin είναι νεκρός. Τότε, όμως, αποκαλύπτει στον Spider-Man πως ξέρει την πραγματική του ταυτότητα, αλλά και πως είναι μακριά ακόμα από το τέλος του. Ο Carnage παίρνει τον έλεγχο και έτσι γεννιέται ο Red Goblin. Το υβρίδιο των δυο villains, κατατροπώνει στο λεπτό τον Άνθρωπο-Αράχνη και του λέει πως για να τον αφήσει να ζήσει, θα πρέπει να πάψει να είναι ο Spider-Man.

Ο Red Goblin δείχνει αδίστακτος και αιμοσταγής και γρήγορα σπέρνει μια ατμόσφαιρα τρόμου στο τεύχος, ενώ ο Spider-Man βρίσκεται ηττημένος και ταπεινωμένος. Ο Peter Parker είναι πλέον ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει…