Astonishing X-Men #10

Οπτικά εντυπωσιακό, αλλά σεναριακά αδιάφορο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Astonishing X-Men #10

WriterCharles SouleArtistACOPublisherMarvel Comics

Το Astοnishing X-Men είναι μια σειρά στην οποία, αντί για έναν σταθερό σχεδιαστή, έχει προτιμηθεί μια εναλλαγή καλλιτεχνών στο artwork, μια καθόλου δημοφιλής τεχνική γενικά, καθώς το οπτικό κομμάτι μιας σειράς αποτελεί στοιχείο της ταυτότητάς της. Στο τεύχος #10, όμως, η επιλογή του ACO, καταφέρνει να κερδίσει θετικά τους προβολείς της προσοχής, με το σενάριο να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Ο Soule προσαρμόζει το σενάριο στις ικανότητες του σχεδιαστή, και έτσι παραδίδει ένα άρτιο οπτικό υπερθέαμα, με καταπληκτικά panels, που προσπαθούν να σου δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση ότι διαβάζεις ένα καλό comic, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να ισχύει κάτι τέτοιο. Κακά τα ψέματα, ένα comic 20 σελίδων, μέσα στο οποίο υπάρχουν 8 double splash pages, δεν είναι καλό comic. Πόση πλοκή να χωρέσει μέσα σε τόσες λίγες σελίδες; Ελάχιστα πράγματα, καθώς το μόνο που λαμβάνει χώρα, είναι η συνέχεια της μάχης μεταξύ Proteus και X-men.

Μετά από 10 τεύχη, η σειρά έχει μείνει στάσιμη. Ουσιαστικά εξελίσσεται ακόμη το ίδιο storyline, οι περισσότεροι χαρακτήρες παραμένουν αρκετά μονοδιάστατοι, ενώ παράλληλα τα plot points των προηγούμενων τευχών, όπως η απορία εάν είναι ο X η συνείδηση του Charles Xavier, και αν μπορούν ή όχι να τον εμπιστευτούν, έχουν καταντήσει κάπως μονότονα και κουραστικά.

Καλή προσπάθεια, ACO, να ξεγελάσεις τους αναγνώστες, αλλά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο ο συγγραφέας.