East of West #37

Γενναιόδωρη δόση νιχιλισμού!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

East of West #37

WriterJonathan HickmanArtistNick DragottaPublisherImage Comics

Η σειρά των Hickman και Dragotta συνεχίζει να μας προσφέρει απλόχερα την απαραίτητη δόση νιχιλισμού που χρειαζόμαστε, καθώς η Αποκάλυψη στον sci-fi western κόσμο του πλησιάζει όλο και περισσότερο με κάθε τεύχος.

Η γραφή του Hickman δράττει την ευκαιρία να γίνει ανατριχιαστικά relevant, κάνοντας μερικούς λεπτούς, αλλά παρ’ όλα αυτά δύσκολο να τους αγνοήσεις, παραλληλισμούς μεταξύ της ματαιότητας στον σκοτεινό αποκαλυπτικό κόσμο του και το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην σύγχρονη Αμερική, κάνοντας ένα από τα λίγα πραγματικά επιτυχημένα πολιτικά σχόλια που έχουμε δει στα mainstream comics, με αφορμή το τεταμένο κλίμα των τελευταίων μηνών.

Το αρνητικό στο EAST OF WEST ήταν και παραμένει η πολύ αραιή χρονικά κυκλοφορία των τευχών, που σε αναγκάζει να επιστρέφεις σε προηγούμενα κεφάλαια της ιστορίας για να θυμηθείς τι γίνεται, αλλά όσο η σειρά μοιάζει να πλησιάζει κάποιου είδους κορύφωση τόσο περισσότερο αξίζει να δώσει κανείς στον Hickman τον χρόνο που χρειάζεται για να μας ξεδιπλώσει το περίεργο όραμά του.