Fire Punch Volume 2

Αφιερωμένο στην Togata
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Fire Punch Volume 2

Writer/ArtistTatsuki FujimotoPublisherViz Media

Ο Agni βρίσκεται φυλακισμένος και αρκετά αποδυναμωμένος. Οι ελπίδες του να δραπετεύσει είναι ελάχιστες, μέχρι που εμφανίζεται η Togata, η “πρωταγωνίστρια” του δεύτερου volume, για να τον σώσει. Η Togata είναι και αυτή “ευλογημένη” και μπορεί να θεραπεύει τις πληγές της με απίστευτα γρήγορο ρυθμό. Χάρη στην ικανότητά της, έχει καταφέρει να ζήσει ήδη 300 χρόνια, κάτι που, όμως, έχει κάνει την ζωή της βαρετή. Αυτό αλλάζει, όταν ανακαλύπτει ένα φιλμ με τον Agni να περπατάει στο χιόνι και αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία με αυτόν πρωταγωνιστή. Έτσι, τον σώζει και τον εκπαιδεύει για να αντιμετωπίσει τον Doma.

Η Togata αποτελεί έναν πολύ ενδιαφέροντα χαρακτήρα. Είναι απρόβλεπτη, ριψοκίνδυνη και απίστευτα καλή στην combat μάχη, ο πιο “περίπλοκος” χαρακτήρας της σειράς. Για αυτό και ο Fujimoto αφιερώνει όλο το volume σε αυτή, αφήνοντας (κακώς) πίσω την ανάπτυξη της προσωπικότητας του Agni. Eπιπλέον, αυτό που είναι λίγο ανιαρό είναι ο λόγος για τον οποίο εισβάλλει η Togata στην σειρά, κάτι που υποβαθμίζει την φαντασία που είχε, ως πρότινος. Τέλος, το σχέδιο συνεχίζει να είναι αντισυμβατικό, ταιριάζοντας γάντι στο manga και στο τι θέλει να πετύχει ο δημιουργός.