Hunt For Wolverine #1

Εξαφάνιση μεταλλαγμένου. Μπορείτε να βοηθήσετε;

Όπως πολύ καλά ξέρουν όλοι οι superhero fans, κανένας χαρακτήρας δε μένει για πολύ νεκρός. Ο θάνατος είναι κάτι που συχνά αποτελεί ένα προσωρινό στάδιο για τους ήρωες, καθώς σύντομα αναγεννιούνται. Έτσι και το εξαιρετικό THE DEATH OF WOLVERINE αποδείχτηκε πως ήταν απλά ένα προσωρινό στάδιο για τον αγαπημένο μας Logan. Το HUNT FOR WOLVERINE #1 αποτελεί το ξεκίνημα της επιστροφής του Wolverine και ξεκινά να πλέκει το μυστήριο.

Το τεύχος ξεκινά με τον Wolverine νεκρό και τους X -Men να προσπαθούν να τον διαφυλάξουν από την επίθεση των Reavers. Τα ανδροειδή προσπαθούν να κλέψουν το σώμα του Wolverine, όμως, οι X-Men τους σταματούν και έτσι αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Αποκαλύπτεται πως οι X -Men είχαν πάρει το σώμα του Logan από το μνημείο και το είχαν θάψει σε κανονικό τάφο, ως ένδειξη τιμής. Οι Reavers κατατροπώνονται και η Kitty θρηνεί στον τάφο του Wolverine, όταν ανακαλύπτει πως ο τάφος είναι άδειος. Η ομάδα αρχίζει να αναρωτιέται για το ποιος θα μπορούσε να έχει κλέψει το σώμα του, τη στιγμή που εμείς βλέπουμε πως ο Wolverine είναι ζωντανός. Ένα πέπλο μυστηρίου πέφτει πάνω στο τεύχος, καθώς βλέπουμε τον Wolverine ζωντανό, νέο και με νέα στολή, να σκοτώνει κάποιον άγνωστο. Η πολύ σύντομη και μυστηριώδης εμφάνιση του χαρακτήρα, δεν σου δίνει σχεδόν τίποτα και σε βυθίζει στις απορίες.

Οι X -Men φαίνεται πως είναι ακόμα πολύ μακριά από το να διαλευκάνουν το τι έχει συμβεί, καθώς ο Beast τους διαβεβαιώνει όλους πως ο Wolverine ήταν νεκρός και πως θα ρίσκαρε ακόμα και την καριέρα του για να υπερασπιστεί αυτή την θέση. Όμως, εκείνος έχει άδικο και έτσι η Kitty Pryde απευθύνεται στον Iron Man και στον Daredevil για την διαλεύκανση αυτού του μυστηρίου.

Το τεύχος ουσιαστικά ανήκει στους X -Men, καθώς ο Wolverine έχει έναν πολύ μικρό και άνευ ουσίας ρόλο. Το μυστήριο πλέκεται γύρω από την εξαφάνιση του και στο πρώτο μισό της ιστορίας βλέπουμε το αποτέλεσμα του θανάτου του. Το πώς έχει επηρεάσει όλους γύρω του, είτε ήταν εχθροί είτε φίλοι. Δυνατό ξεκίνημα, που σίγουρα αφήνει χώρο για εξέλιξη και βελτίωση.