Στα Βαθιά Ρέματα

Η καλύτερη αυτοτελής αυτοέκδοση του CCA18!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Στα Βαθιά Ρέματα

Writer/ArtistΔήμητρα ΝικολαΐδηPublisherΑυτοέκδοση

Στο Self-Publishers Alley του Comicdom Con Athens 2018, η εγχώρια παραγωγή έδωσε δυναμικό παρόν, με πολλές νέες καλές δουλειές, οι οποίες ξεχύνονταν μπροστά σου σαν ένα πολύχρωμο ρυάκι εικόνων και συναισθημάτων. Ομολογώ πως, μετά από κάμποσο καιρό, τίμησα διψήφιο αριθμό ελληνικών εκδόσεων και η πλειοψηφία τους με άφησε, τουλάχιστον, ικανοποιημένο. Όμως, μόνο ένα comic ξεχώρισε, μέσα στην εύμορφη αυτοτέλειά του.

Τo ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΡΕΜΑΤΑ είναι το δεύτερο αυτοεκδοτικό άλμπουμ της Δήμητρας Νικολαΐδη, μία γλυκόπικρη ιστορία με πολύ συναίσθημα, που πατάει ελαφρώς στα χνάρια του πρώτου, που είχε τίτλο GUESS!. Η Αθηνά είναι μία μπαλαρίνα, που καταρρέει στην πρεμιέρα της παράστασης του θίασού της και προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της, πηγαίνοντας στο χωριό της συχωρεμένης γιαγιάς της, όπου κάθε χρόνο γίνεται μία μαγευτική “Γιορτή Των Αστεριών”.

Σεναριακά, είναι πιο καλοδουλεμένο από το προηγούμενο άλμπουμ και αυτό φαίνεται καθ’ όλη τη διάρκειά του, με πολύ όμορφες εναλλαγές, που δεn θα αφήσουν ασυγκίνητο ούτε τον πιο δύστροπο αναγνώστη. Σχεδιαστικά, η Δήμητρα έχει πλέον αγγίξει την τελειότητα, προσφέροντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα, που θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματίες του χώρου, και προσωπικά αναμένω πλέον η επόμενη κυκλοφορία της να είναι από εκδοτική. Ως έκδοση, είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη – 52 σελίδες, γεμάτες χρώμα, αλλά και πολύ αγάπη.